Artikel top billede

Google: FN vil overtage internet

Google advarer nu om, at nogle regeringer prøver at få større statslig kontrol over nettet.

Den 3. december skal internettets fremtid diskuteres på et FN-møde med repræsentanter for alle verdens lande bag lukkede døre. Flere lande støtter et forslag om, at kontrollen over nettet skal overdrages til FN-organisationen ITU og dets medlemmer. Det har nu fået Google på barrikaderne. Søgegiganten har startet en informations-kampagne, der skal skabe opmærksomhed om planerne.

"En fri og åben verden afhænger af et frit og åbent web," lyder overskriften på kampagnen, hvor det hævdes, at nogle lande vil øge censuren og regulere nettet.

"Regeringer der arbejder bag lukkede døre skal ikke have lov til at bestemme nettets fremtid. De milliarder af mennesker som bruger nettet rundt om i verden skal også høres," lyder budskabet fra Google.

I december afholdes World Conference on International Telecommunications (WCIT) i Dubai, og et af programpunkterne er en genforhandling af en traktat om international telekommunikation fra 1988.

En del af dokumenterne er på forhånd sluppet ud på WCITLeaks. I sidste uge kunne CNET fortælle, at Rusland ønsker at overdrage kontrollen over nettet til de nationale regeringer og ITU.

Det vil betyde et meget dramatisk indgreb i nettets administration, der i dag ligger hos tekniske organisationer som ICANN og Internet Society.

Der er 193 FN-medlemslande, som hver især har én stemme på WCIT-mødet, men det er uklart, hvor mange der støtter det russiske forslag. Rusland foreslår, at der skal tilføjes en ny sektion om "IP-baserede netværk" til traktaten.

Et af ændringsforslagene betyder, at medlemslandene skal have "den suveræne ret til at administrere internettet i deres eget nationale territorium og styre de nationale domænenavne".

Efter de seneste dages omtale har Rusland nu ændret sit oprindelige forslag, men det ser ud til, at ændringerne kun er kosmetiske. Det kræves fortsat, at de nationale regeringer skal have en udvidet rolle.

Det frygtes, at lande som Rusland, Iran og Kina vil forsøge at bruge FN-mødet til at opnå større kontrol over nettet og begrænse den frie kommunikation online. Men ITU har hele tiden understreget, at man ikke har noget ønsket om at overtage kontrollen med nettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.