Artikel top billede

Bankverdenen får konkurrence af dansk serie-iværksætter

Danske Thomas Madsen-Mygdal investerer i finsk opkomling, der vil omvælte bankverdenen.

"Vi er ikke en bank. Vi erstatter din bank".

Sådan beskriver finske Holvi sig selv.

Men selvom Holvi ikke er en bank, skal de eksisterende banker spærre øjnene op - og måske ryste lidt i bukserne. Det mener den danske serie-iværksætter Thomas Madsen-Mygdal.

Han er netop trådt ind som angelinvestor og bestyrelsesmedlem i det finske foretagende - og kan derfor forklare, hvad Holvi bringer på banen.

"Banker er ikke længere så interesseret i selve kerneforretningen, altså at flytte penge rundt mellem folk. Netbanker er nærmest bare et interface til en gammel støvet mainframe. Så der har ikke været meget innovation på det område," siger Thomas Madsen-Mygdal.

Innovationen kommer fra Holvi i form af mere fleksibilitet.

"I en moderne verden har flere mennesker behov for at administrere én konto. Enten er man i et forhold, hvor man deler konto, eller i foreninger, i små butikker eller hvis man laver projekter med sine venner," siger Thomas Madsen-Mygdal.

"Man skal betragte Holvi som en "finansiel platform", forklarer Thomas Madsen-Mygdal.

Drop jeres økonomisystem

Den "finansielle platform" betyder ifølge Thomas Madsen-Mygdal, at små firmaer og foreninger kan droppe deres økonomisystemer ved at bruge Holvi, der har indbygget bogføringsfunktioner og "money understanding" - altså teknologi til at lægge budgetter. De samme firmaer og foreninger kan også opkræve betalinger og kontingenter via Holvi og det indbyggede ecommerce-system.

Holvi vil aldrig røre ved lån eller opsparinger og andre ting, som banker typisk tjener deres penge på. Alligevel træder firmaet ind på en arena, hvor der ifølge Madsen-Mygdal er 15 trilliarder kroner - bare i EU. Holvi tjener i øjeblikket sine penge ved at tage et mindre gebyr per overførsel.

Holvi er i juridiske termer ikke en bank. Firmaets pengestrøm opbevares hos Nordea i Finland.

Jeg kan ikke lade være

Thomas Madsen-Mygdal vil ikke sætte kroner og øre på sin investering, der primært stammer fra hans andel af salget af Podio til Citrix. Men pengene skal bruges til at bringe Holvi ud over Finlands grænser.

"Jeg er ikke med i den daglige ledelse, men jeg får en meget "hands on"-rolle. Jeg glæder mig til at bruge min erfaring og min evne til eksekvere ligesom med Podio," siger Madsen-Mygdal.

Han er efter salget af Podio blevet kontaktet af mange, der mener, at lige præcis deres idé har brug for hans ekspertise og penge.

"Jeg må næsten dagligt sige nej til forespørgsler. Det er vildt usympatisk, men jeg kan ikke involvere mig i alt. Især når jeg ikke gider bare at være ham pengemanden, der lægger penge og ikke engagerer sig i projektet," siger Thomas Madsen-Mygdal.

"Jeg prøver faktisk at slappe lidt af og ikke involvere mig i for mange ting. Jeg har mødt folkene bag Holvi flere gange, men til sidst kunne jeg ikke lade være," siger Thomas Madsen-Mygdal.

Holvi er det finske ord for boksrum eller bankboks.

Holvi kører som test i Finland i øjeblikket, men satser mod en europæisk lancering i 2013.

Thomas Madsen-Mygdal er og har været involveret i mange forskellige startups. For eksempel printertjenesten Ezeep, foto- og videotjenesten 23, Kinetik og mange flere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere