Artikel top billede

Bankverdenen får konkurrence af dansk serie-iværksætter

Danske Thomas Madsen-Mygdal investerer i finsk opkomling, der vil omvælte bankverdenen.

"Vi er ikke en bank. Vi erstatter din bank".

Sådan beskriver finske Holvi sig selv.

Men selvom Holvi ikke er en bank, skal de eksisterende banker spærre øjnene op - og måske ryste lidt i bukserne. Det mener den danske serie-iværksætter Thomas Madsen-Mygdal.

Han er netop trådt ind som angelinvestor og bestyrelsesmedlem i det finske foretagende - og kan derfor forklare, hvad Holvi bringer på banen.

"Banker er ikke længere så interesseret i selve kerneforretningen, altså at flytte penge rundt mellem folk. Netbanker er nærmest bare et interface til en gammel støvet mainframe. Så der har ikke været meget innovation på det område," siger Thomas Madsen-Mygdal.

Innovationen kommer fra Holvi i form af mere fleksibilitet.

"I en moderne verden har flere mennesker behov for at administrere én konto. Enten er man i et forhold, hvor man deler konto, eller i foreninger, i små butikker eller hvis man laver projekter med sine venner," siger Thomas Madsen-Mygdal.

"Man skal betragte Holvi som en "finansiel platform", forklarer Thomas Madsen-Mygdal.

Drop jeres økonomisystem

Den "finansielle platform" betyder ifølge Thomas Madsen-Mygdal, at små firmaer og foreninger kan droppe deres økonomisystemer ved at bruge Holvi, der har indbygget bogføringsfunktioner og "money understanding" - altså teknologi til at lægge budgetter. De samme firmaer og foreninger kan også opkræve betalinger og kontingenter via Holvi og det indbyggede ecommerce-system.

Holvi vil aldrig røre ved lån eller opsparinger og andre ting, som banker typisk tjener deres penge på. Alligevel træder firmaet ind på en arena, hvor der ifølge Madsen-Mygdal er 15 trilliarder kroner - bare i EU. Holvi tjener i øjeblikket sine penge ved at tage et mindre gebyr per overførsel.

Holvi er i juridiske termer ikke en bank. Firmaets pengestrøm opbevares hos Nordea i Finland.

Jeg kan ikke lade være

Thomas Madsen-Mygdal vil ikke sætte kroner og øre på sin investering, der primært stammer fra hans andel af salget af Podio til Citrix. Men pengene skal bruges til at bringe Holvi ud over Finlands grænser.

"Jeg er ikke med i den daglige ledelse, men jeg får en meget "hands on"-rolle. Jeg glæder mig til at bruge min erfaring og min evne til eksekvere ligesom med Podio," siger Madsen-Mygdal.

Han er efter salget af Podio blevet kontaktet af mange, der mener, at lige præcis deres idé har brug for hans ekspertise og penge.

"Jeg må næsten dagligt sige nej til forespørgsler. Det er vildt usympatisk, men jeg kan ikke involvere mig i alt. Især når jeg ikke gider bare at være ham pengemanden, der lægger penge og ikke engagerer sig i projektet," siger Thomas Madsen-Mygdal.

"Jeg prøver faktisk at slappe lidt af og ikke involvere mig i for mange ting. Jeg har mødt folkene bag Holvi flere gange, men til sidst kunne jeg ikke lade være," siger Thomas Madsen-Mygdal.

Holvi er det finske ord for boksrum eller bankboks.

Holvi kører som test i Finland i øjeblikket, men satser mod en europæisk lancering i 2013.

Thomas Madsen-Mygdal er og har været involveret i mange forskellige startups. For eksempel printertjenesten Ezeep, foto- og videotjenesten 23, Kinetik og mange flere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Tidligere CIO i Mærsk Tom Christensen ny it-chef hos Conscia
Conscia har hyret tidligere CIO hos Mærsk Tom Christensen som chef for IT Operations og CISO. Tom Christensen stod blandt andet i spidsen for it-afdelingen hos Mærsk Oil & Gas under det berygtede ransomware-angreb på koncernen i 2017.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.