BREAKING:Mægtige Itadel solgt: Overtages af IT Relation

Artikel top billede

Apples rumskib lander senere

Det tager længere tid end planlagt at bygge Apples gigantiske hovedkvarter, der ligner et strandet rumskib.

Kort tid inden Steve Jobs' død kunne han fremlægge planer for Apples nye hovedkvarter i byen Cupertino. Jobs betegnede selv bygningen som et "strandet rumskib", men den bliver også sammenlignet med Pentagon i Washington D.C. Nu har Apple afleveret nye reviderede planer for bygningen til det lokale bystyre, og det ser ud til, at byggeriet kommer i gang ét år senere end planlagt.

Det betyder også, at bygningen først bliver færdig i 2016 og ikke 2015, som der stod i den oprindelige plan. Alle de nye planer, tegninger og billeder kan ses på denne side.

Det var meningen, at byggeriet skulle starte allerede i år, men nu fortæller Cupertinos borgmester, at det tidligst kan ske i slutningen af 2013 og måske ikke før 2014.

Samtidig understreger bystyret, at man bestemt ikke har tænkt sig at lægge forhindringer i vejen for Apple, som har skabt tusindvis af arbejdspladser i byen.  

Der er kun små ændringer i de nye planer, herunder at det planlagte kredsformede auditorium med 1.000 pladser er flyttet længere væk fra vejen.

Det ser ud til, at det under alle omstændigheder bliver svært at se bygningen fra vejen - den er skjult af træer.  

For at spare plads er en del af parkeringspladserne anbragt i et underjordisk parkeringshus i to etager. Hver etage har plads til 2.300 biler. Desuden skal der bygges et parkeringshus med 4.300 pladser over jorden.

Den såkaldte Apple Campus 2 skal bygges på et areal på 70 hektar, der tidligere har tilhørt Hewlett-Packard, og bygningen bliver på 260.129 kvadratmeter fordelt på fire etager.
 
Den britiske stjernearkitekt Norman Foster har tegnet bygningen. Der er plads til 13.000 medarbejdere.
 
Apple-hovedkvarteret har også sit eget fitness-center, et stort parkeringsanlæg og et kraftværk, der skal forsyne hele bygningen med energi. I den forbindelse lover Apple, at strømforsyningen bliver baseret på miljøvenlige energikilder.
 
Flere offentlige veje skal lægges om, og 3.400 træer skal fældes for at skaffe plads til bygningen, men der skal også plantes 6.000 nye træer. Midt i den runde bygning kommer et stort park-lignende areal, men der bliver ingen offentlig adgang til området.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.