Artikel top billede

Logica til fyrede: Her må du ikke søge job

Fyrede mearbejdere mister guldrandede aftrædelsesordninger, hvis de får job hos konkurrenterne.

Efter sidste måneds fyringsrunder i it-koncernen Logica har selskabets svenske afdeling udarbejdet en liste over sine største konkurrenter på det svenske marked.

Listen, der rummer navne på 21 firmaer, er samtidig en vejleding til de omkring 400, der i sidste måned mistede deres job. Får de i opsigelsesperioden arbejde hos nogle af firmaerne på listen, mister de samtidig løn, ferie og pensionsindbetalinger i opsigelsesperioden.

I forbindelse med opsigelserne i sidste måned tilbød Logica en fordobling af de fyredes opsigelsesperioder. Men det var altså med den indbyggede klausul, at de fyrede ikke gik til nye job hos konkurrenterne.

Administrerende direktør i Logicas svenske afdeling, Björn Ivroth, mener ifølge CRNs svenske søstermedie it24, at vilkårene for de fyrede gode.

"Vi har været genrøse, og vores nye ejere (canadiske CGI, red.) har skudt mange penge ind i dette. Det er ikke meningen, at man skal have dobbelt løn, men at det skal være en måde hjælpe den enkelte," siger Björn Ivroth.

Listen er udarbejdet af Logica/CGI's personalafdeling, og den omfatter stort set hele den svenske it-konsulentbranche med firmaer som blandt andet Accenture, HP/EDS, Atea, Know IT, CSC, IBM, Fujitsu, Tata og Steria.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft ser ud til at have stoppet udviklingen af Windows 10X - er blevet lagt på hylden
Microsoft har stoppet udviklingen af Windows 10X, som dermed ikke står til at blive lanceret i år alligevel.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.