Artikel top billede

Ex-chef: Jeg vil ikke være syndebuk for HP

Stifteren af Autonomy skyder igen mod HP efter beskyldninger om milliardfusk.

"Dette er firma, der er i totalt kaos, og i går afleverede det formodentlig værste resultat i 70 å."

Stifteren af den engelske softwarefirma Autonomy, Mike Lynch, lægger ikke fingre i mellem, i sit svar på HPs beskyldninger om, at han skulle have fusket med regnskaberne, og derfor er skyld i at HP må afskrive 29 milliarder kroner på købet Autonomy.

Udtalelser fra Mike Lynch faldt under et interview med den engelske tv-kanal Sky. Her fortsætter Mike Lynch sit udfald mod HP.

"Men jeg har ikke tænkt mig at blive syndebuk for, at HP er i fuldstændig opløsning," siger han.

Mike Lynch benægter fuldstændig, at der skulle være sandhed i HPs anklager om at Autonomy havde brugt regnskabstricks for at overbevise HP om, at de skulle købet Autonomy. HP købte i oktober sidste år Autonomy for 60 milliarder kroner.

Til Sky fortæller han, at revisorfirmaet Deloitte har tilkendegivet, at der ikke var nogen problemer med Autonomys regnskab.

Samtidig bemærker Lynch, at HP før overtagelsen af Autonomy gennemførte en meget grundig due dilligence, hvorde fik hjælp fra firmaer som KPMG, Barclays og Perella Weinberg.

Mikel Lynch hævder, at årsagen til at HP må ud i milliardafskrivninger i stedet handler om dårlig ledelse og dermed ødelæggelse af HPs værdier.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere