Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Microsoft-butikker kommer til Europa

Den eksisterende kæde af fysiske Microsoft-butikker bliver snart udvidet med nye europæiske forretninger.

I 2009 kunne Microsoft åbne sin første butik i Scottsdale i Arizona. Det blev startskuddet til et netværk af butikker i USA. Nu vil Microsoft også åbne sine første butikker i Europa, skriver Financial Times.

Det ser ud til, at de første europæiske Microsoft-forretninger kommer i Storbritannien, hvor man allerede leder efter passende butikslokaler. Åbningen skal ske i 2013.

Den endelige afgørelse skal dog først træffes, når man har foretaget en ny vurdering af, hvordan de amerikanske butikker klarer sig, ifølge avisen. Microsoft har ikke selv ønsket at kommentere historien.

Microsoft følger den samme strategi som Apple, der også har brugt sine butikker både til at markedsføre sit brand og til at sælge sine produkter.  

Forskellen er, at Microsoft også sælger produkter, der bliver fremstillet af andre selskaber, som telefoner fra Nokia og HTC med Windows Phone, samt pc'er og anden hardware.

Men nu har Microsoft også lanceret sine egne Surface tablet-pc'er med Windows, og senest er der rygter om, at Microsoft kommer med en ny billig set-top boks til næste år. Så giver det også mening at sælge produkterne i sine egne butikker.

Microsoft har både permanente butikker og såkaldte "pop-ups", som bliver åbnet midlertidigt for at sælge produkter i de mest travle perioder. I USA er der også adgang til gratis undervisning i butikkerne.

Foruden USA er der også åbnet Microsoft-butikker i Canada og Puerto Rico.

Den første Microsoft-butik blev åbnet samtidig med lanceringen af Windows 7, og Microsoft har også brugt forretningerne til at markedsføre Xbox som hjemmets centrale underholdnings-platform.

Google har ligeledes eksperimenteret med fysiske butikker, men her er der kun tale om såkaldte shop-in-shops, hvor man låner butiksflade i andre forretninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.