Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Virksomheder skal tvinges til at melde cyberangreb

EU-kommissær Neelie Kroos er på vej med en ny strategi for cyber-sikkerhed, som kan betyde, at virksomheder bliver forpligtet til at melde hacker-angreb.

I et interview med den tyske avis Süddeutsche Zeitung siger EU-kommissær Neelie Kroos at virksomhederne fremover skal tvinges til større åbenhed, når det gælder elektroniske angreb. Det kan betyde at man fremover bliver forpligtet til at melde cyber-indbrud.

"Det handler ikke om at give hinanden skylden, men om at lære af hinanden," siger hollænderen.

Forleden kom den tyske indenrigsminister Hans-Peter Friedrich med et forslag om at indføre en meldepligt for hacker-angreb. Men det udløste protester fra it-branchen. Nu vil man afvente et EU-initiativ på området.

Kroos mener, at det er nødvendigt med ny lovgivning på området.

"Jeg er en stor tilhænger af selvregulering, men i dette tilfælde tror jeg, at det ikke vil bringe os videre," siger hun.

Inden udgangen af året vil hun fremlægge en ny strategi for den europæiske cyber-sikkerhed sammen med EU-kommissær Cecilia Malmström. Det skal herefter udmøntes i konkrete regler for internet-udbydere og andre virksomheder.

Kroos har netop stiftet en arbejdsgruppe, der skal udarbejde fælles standard og kontrakter for cloud computing. Hun forventer at skyen vil skabe 2,5 millioner nye arbejdspladsen i Europa inden 2020, men det kræver at man kan nå til enighed om de nødvendige tekniske standarder, også når det gælder it-sikkerhed.

I USA har man allerede på vej med en lov, den såkaldte Data Protection Law, som skal forpligte selskaber til at fortælle om it-angreb. Forsynings-selskaber kan allerede få dagbøder for at fortie angreb, og den amerikanske handelsmyndighed har påbudt landets selskaber at oplyse om elektroniske indbrud.

En europæisk meldepligt for cyber-angreb kan blive aktuel i forbindelse med en mulig stramning af det nuværende europæiske Databeskyttelsesdirektiv, som også har retsvirkning i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.