Artikel top billede

Tablet-pc'er giver bøllebank til notebooks

Der bliver allerede solgt flere tablet-pc'er end bærbare computere i USA.

Der er ikke engang gået tre år siden lanceringen af iPad, som skabte en helt ny produkt-kategori, tablet-pc'er, og nu er de allerede ved at overhale notebooks. De seneste prognoser tyder på, at der bliver solgt flere tablet-pc'er end bærbare computere i fjerde kvartal i USA. Det melder NPD DisplaySearch.

Ifølge analysefirmaet er der solgt flere skærmpaneler til tablets end til notebooks i oktober - for første gang nogensinde. Det betegnes som en historisk milepæl for pc-branchen. Helt konkret er der solgt 18,7 millioner skærmpaneler i størrelsen 5-12 tommer til tablet-pc'er og 16,9 mio. paneler i størrelsen på mere end 9,1 tommer til notebooks.

NPD DisplaySearch mener, at de eneste overlevende notebook-modeller vil være "high-end" ultrabooks i den dyre prisklasse og de helt billige mini-computere. Men netbooks, som er meget billige bærbare, er også ved at forsvinde.

En del af forklaringen på det sløve salg af skærmpaneler kan også være, at mange producenter er ved at forberede nye modeller med Windows 8.

Det er dog ingen tvivl om, at det er på tablet-pc'en, at udviklingen sker. Tidligere i år kom den nye iPad med Retina-opløsning, og senere kom flere andre flade computere med samme eller højere opløsning.

Det forudsiges, at der bliver solgt 21,5 millioner tablet-pc'er på det nordamerikanske marked i fjerde kvartal, og det skal sammenlignes med et salg på 14,6 millioner notebooks.

På verdensplan forventes det, at tablet-pc'er vil overhale bærbare computere i 2015, hvor prognosen lyder på 275,9 millioner solgte tablets og 270 millioner notebooks.

Det er flere grunde til, at USA har et forspring i forhold til resten af verden, herunder at markedet er mættet med pc'er, og at de store spillere som Amazon og Google fokuserer deres tablet-lanceringer på dette marked.

Både Amazon (Kindle Fire) og Google (Nexus 7) sælger således en tablet til 199 dollar i USA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere