Artikel top billede

Nyt Comendo-frasalg giver britisk hosting-gigant dansk fodfæste

Med købet af Comendo Network får stor britisk cloud-udbyder dansk organisation og adgang til de store kunder.

It-koncernen Comendo har for anden gang indenfor to uger frasolgt et af deres forretningsben. Først var det teleforretningen, som blev solgt til Ipvison. Nu har Comendo også frasolgt deres forretningsenhed Comendo Network. Køberen er den britiske hostinggigant Interoute.

"Gennem købet af Comendo Network forstærker vi vores position i Danmark og Norden. Det giver os en kritisk masse på det danske marked og en rigtig god platform for at udvikle vores cloud-baseret netværksløsninger og videokommunikation," udtaler Gareth Williams, der er CEO for Interoute, i forbindelse med opkøbet.

Ifølge Comendo er frasalget af Comendo Network et led i en fokusering på kerneforretningen, som er it-sikkerhedsløsninger i skyen.

"Frasalget af Comendo Network er en del af transformationen af Comendo, som bestyrelsen satte i gang i 2011. Vi har på bare ti dage realiseret to store salg, og vi ser nu frem til at samle kræfterne om vores security-forretning, som går en lovende fremtid i møde. Vi skal skærpe vores profil og position på det danske og internationale marked som en af en mest markante udbydere af it-sikkerhed i skyen," udtaler Comendos topchef Gert Rieder.

I forbindelse med frasalget bliver den hidtidige chef for Comendo Network Jesper Aagaard country manager for Interoute i Danmark, ligesom medarbejderne flytter med over i Interoute.

"Det er en anerkendelse af Comendo Networks arbejde, vores medarbejdere og den flotte kundeportefølje, der nu overgår til Interoute. I forhold til Interoute's ambitioner om at styrke positionen på det nordiske marked er købet af Comendo Network et helt rigtigt skridt," udtaler Jesper Aagaard.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere