Artikel top billede

Fem ting der kan få din side smidt ud af Facebook

Der er mange måde at komme i clinch med Facebooks-betingelser. Er du i farezonen?

Facebook har nu fjernet den blokering, der ved en fejl sendte en masse danske hjemmesider ud i kulden. Men der er stadig rig mulighed for at komme på kant med reglementet på Facebook.

Bloggen Hubspot har samlet en del gerninger, der ret sikkert vil få dit firma eller organisations Facebook-side bandlyst og blokeret.

For det første skal du passe på med at oprette falske profiler. Hvis Facebook bliver opmærksom på det eller bliver tippet, kan du ikke bare miste adgangen til profilen men også de sider og grupper, som er koblet sammen med den. Det er dog langt fra altid, at Facebook reagerer på falske profiler. Facebook har selv anslået, at der i år er op mod 80 millioner falske eller forkerte profiler

En anden måde at miste sin Facebook-side er ved at poste billeder med copyright. Hvis det sker flere gange, holder Facebook sig ikke tilbage for at smide din side på porten. Uanset hvor stor du er.

Designsiden Coolhunter oplevede, at 788.000 Facebook-fans forsvandt, fordi Facebook lukkede siden på grund af påståede copyright-overtrædelser.

Pas også på at lave salgsopfordringer direkte i dit coverbillede på din Facebook-side. Faktisk må du heller ikke opfordre til at "synes godt om" siden eller dele den i det store brede coverbillede. De såkaldte "calls-to-action" er bandlyst.

Konkurrencer på Facebook kan i sig selv være et minefelt at bevæge sig ind på. Som vi tidligere har skrevet, kan en forkert Facebook-konkurrence få Facebook til at se rødt. Den største synd er at opfordre brugerne til at like eller dele et opslag for at vinde en præmie. Det må man ikke. Man kan kun kræve, at deltagere synes godt om selv siden eller checker ind.

Sørg generelt for at holde konkurrencer i Facebook-apps eller en indlejret side - og ikke direkte i nyheds-flowet. 

En femte ting, der kan få dig i problemer, er Facebook-sider med mærkelige navne. Hvis du skriver dit sidenavn udelukkende i versaler eller indeholdende tegn og symboler, så kan det give dig problemer.

Bloggen Hubspot har i alt samlet 40 ugerninger, der med garanti vil få dig smidt ud af flere forskellige sociale netværk. Både Google+, Facebook, LinkedIn eller Twitter og Pinterest.

En anden måde at blive smidt ud af Facebooks dørvagte på kunne også være at lægge tvetydige billeder op. Denne kvinde har fået sit billede fjernet, fordi det ifølge Facebooks opfattelse strider mod reglerne. Mon ikke en robot eller censor har haft lidt for travlt?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.