Artikel top billede

Foto:nikoretro

Kort-fadæse kræver nyt offer: Apple fyrer endnu en chef

Apple svinger øksen over endnu en Apple Maps-chef.

Hovederne ruller i Apple som følge af den udskældte og fejlbefængte korttjeneste Apple Maps. 

For blot en måned siden var det Scot Forstall, chefen for Apples mobile styresystem iOS, der mere eller mindre frivilligt måtte tage sin afsked som følge af Apple Maps. Og nu er Rich Williamson, der var direkte ansvarlig for Apple Maps, blevet fyret.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg er det Apple-chefen Eddie Cue, der har overtaget iOS efter Scott Forstall, som efter knap en måned i spidsen for iOS-teamet har valgt at svinge øksen over Rich Williamson, der har arbejdet for Apple i mere end et årti.

Upålideligt kort

Apple Maps er især blevet kritiseret for sine mange upålidelige data, som Apple i øjeblikket arbejder på højtryk for at rette.

Fadæsen har fået Apples administrerende direktør, Tim Cook, til at komme med en spektakulær undskyldning til Apples kunder. Han anbefalede oven i købet Apple-kunder at bruge alternativer fra blandt andet Google Maps og Nokia Maps, indtil Apple Maps igen lever op til de standarder, som kunderne bør kunne forvente af et Apple-produkt.  

Tidligere har kilder i Apple fortalt til den normalt velinformerede tech-blog All Things D, at medarbejderne i kortafdelingen har været i en såkaldt "lockdown", lige siden det stod klart, hvor katastrofal en modtagelse Apple Maps har fået af brugerne.

Bloomberg skriver desuden, at Apple i øjeblikket samarbejder med navigationsfirmaet TomTom om at sikre mere pålidelige kortdata.

Læs også:
 

Her er de gratis iPhone-alternativer til Apple Maps  

Manden bag den store kort-fadæse forlader Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.