Artikel top billede

Lokal forhandler: Jeg ryster ikke i bukserne over Elgigantens mega-butik

Elgigantens nye mega-butik i Holbæk er mest en trussel mod online-butikker, lyder det fra Kalundborg-forhandler.

I dag åbner Elgiganten dørene til et kæmpe, topmoderne, vestsjællandsk varehus. Det skræmmer dog ikke 2do EDB, der huserer i samme område.

Kalundborg-forhandlerens indehaver Tommy Jensen har dårligt nok lagt mærke til, at Elgiganten har bygget ud i Holbæk. Ifølge ham er det slet ikke 2do EDB's kundesegment, som Elgiganten henvender sig til.

"Den slags kunder, der går i Elgiganten, er prisryttere og folk, der vil klare sig selv, når de ikke kan klare sig selv, kommer de og skal have hjælp af os," siger Tommy Jensen.

I stedet satser 2do EDB ifølge indehaveren på kvalitet frem for kvantitet

"Vi følger kunden helt hjem og laver tingene for dem, sørger for, at deres ting virker," siger han.

Tommy Jensen mener, at Elgigantens store varehus-koncept vil ramme online-forhandlerne mere end hans for forretning.

"Nu har folk pludselig nemmere ved at komme ind og røre og se varerne," forklarer Tommy Jensen.

Matcher Elgiganten på priserne

2do EDB kan ifølge indehaveren sagtens konkurrere med Elgiganten på prisen.

"Det, der er ikke er slagtilbud, kan de købe lige så billigt hos os, som de kan i Elgiganten," siger Tommy Jensen.

Han tilføjer, at hvis en kunde kommer og siger, at vedkommende kan få en vare 200 kroner billigere i Elgiganten, så siger 2do EDB ikke nej til at gå ned i pris.

"Så siger vi, at vi nok skal hjælpe kunden. Hos os får de bare bedre rådgivning, og vi kan lave tingene for dem," forklarer Tommy Jensen.

Indehaveren af 2do EDB mener ikke, at det er prisen, der afskrækker folk. Det er mere, at tingene ikke virker. Og kunderne er ifølge Tommy Jensen villige til at betale en lille smule ekstra for at være sikre på, at produkterne virker, når de kommer hjem.

Det kan måske på længere sigt gavne hans forretning, at kunderne handler andre steder.

"Det er ikke sådan, at vi ikke vil hjælpe dem, fordi de har købt et andet sted. Vi har mange kunder, der kommer ind til os, når de har købt på nettet eller i et lavpris-varehus, som efterfølgende kommer igen hos os," siger Tommy Jensen.

Læs også:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.