Artikel top billede

Millionoverskud i Boston efter slankekur

Forhandlerne belønner, at den nordsjællandske distributør har flere varer på lager.

Trods faldende omsætning formår Boston Distribution at holde fast i et overskud før skat, som i det netop offentliggjorte regnskab er opgjort til 2,8 millioner kroner. Det er en svag forbedring i forhold til året før.

Den nordsjællandske distributør har med en tilbagegang fra 275 til 240 millioner kroner mistet hele 13 procent af sin danske omsætning i det forgangne år.

Men slankekuren er ifølge direktør Christian Banzhaf først og fremmest udtryk for, at man har sagt nej til de forretningsmæssigt tomme kalorier i forretningen og stedet satset på varer, der giver indtjening.

"Vi har fokuseret på det, vi kan tjene penge på og har sagt nej til tom omsætning. Det har givet højere dækningsbidrag, og derfor har vi nået det samme resultat som året før," siger Christian Banzhaf.

Han fortæller videre, at Boston det seneste år har satset på at udvide sin lagerkapacitet og optimere logistikken. Det er sket som svar på, at mange it-forhandlere søger at forbedre likviditeten ved at skære deres lager ned til et absolut minimum.

"Vi har valgt at være lagerførende med flere produkter sammen med en optimering af vores leveringsbetingelser," siger Christian Banzhaf og nævner, at Boston kan modtage ordrer helt frem til klokken 18 og stadig love at levere varer næste dag.

Mange af Bostons kunder lader også distributøren levere varer direkte til slutkunderne. Det har efterhånden nået et omfang, der betyder, at tæt ved halvdelen af Bostons omsætning leveres på den måde.

"Mange kunder - især onlinebutikker - handler via Webmercs og spejler vores lager på deres sites, og så leverer vi direkte til slutkunden."

Udover den danske distribution driver Boston-koncernen også en tilsvarende forretning i Sverige og Norge. På koncernniveau er billedet det samme som i Danmark med en vigende omsætning, som i 2011/2012 faldt med ni procent til 428 millioner kroner og et overskud før skat på 4,4 millioner kroner.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere