Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Drop iOS og Android - Din tablet skal have Linux

Nu får du mulighed for at køre Android helt uden restriktioner på din næste tablet.

Der findes allerede tablets baseret på Android, som jo oprindeligt stammer fra linux. Men der mangler en tablet, som 100 procent er baseret på Linux.

Det er mantraet bag Linux-tabletten PengPod, der netop har opnået finansiering via crowdfunding-siden IndieGoGo - og som derfor er tættere på produktion.

"Hvis du en Linux-fanatiker, har du sikkert købt en Android-telefon. For de er jo Linux, ikke? Det er åbent, lader mig køre alle de programmer, jeg er vant til, og hacke rundt og have det sjovt, ikke," skriver firmaet på hjemmesiden.

"Ofte er det slet ikke tilfældet. Det er derfor, vi forsøger at finde en måde at køre "rigtig" Linux og alle de programmer, du har lyst til. Vores mål er at bygge en konkurrencedygtig, kraftfuld tablet udelukkende baseret på Linux - fri for Androids restriktioner," lyder målsætningen.

Stadig valgmuligheder

Tabletten med det åbne Linux-hjerte skal laves både i en syv og 10-tommer-udgave - Pengpod 700/1000. Men også i en udgave til mini-pc'er - på en såkaldt PengStick. Den mindste tablet kan få en pris på helt ned til 700 kroner.

PengPod-tabletterne har 1GB RAM, 8GB flash, højttalere og front-kamera. De kan udvides til 32 GB med hukommelseskort.

Selv om udgangspunktet er at lave en Linux-tablet, vil køberne selv kunne beslutte, om den skal starte med sin egen Linux-platform eller Android 4.0.
 
Målsætningen var at hente 50.000 dollar via IndieGoGo, men begejstrede fans skaffede i alt 70.000 dollar (over 400.000 kroner), som nu skal bruges til at få færdiggjort apparatet. De første ordrer skal være klar allerede til januar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.