Artikel top billede

Forskere fastholder: Stop for fildeling har skadet biograferne

Filmbranchen har måske skudt sig selv i foden med lukningen af den store fildelings-tjeneste Megaupload.

To forskere kunne forleden fortælle, at den globale biografomsætning er faldet efter lukningen af internet-tjenesten Megaupload. FBI-aktionen mod Kim Dotcom og hans tjeneste i januar 2012 skulle ellers være et slag mod piratkopiering, men de to forskere mener, at Megaupload har været med til at markedsføre nye film.

Forskernes konklusioner i rapporten "Piracy and Movie Revenues: Evidence from Megaupload" har været udsat for skarp kritik, og det har nu fået dem til at udsende en pressemeddelelse, hvor de forsvarer konklusionerne.

Det er Jörg Claussen fra Copenhagen Business School og Christian Peukert fra Ludwig-Maximilians-universitetet i München, der står bag de opsigtsvækkende resultater.

Forskerne har undersøgt, hvordan 1.344 film har klaret sig i biograferne i 49 lande. De store blockbuster-film, der bliver markedsført med gigantiske budgetter, har faktisk klaret sig lidt bedre efter Megaupload-lukningen. Men når det gælder mindre produktioner, er der en negativ effekt.

Det forklares med netværks-effekter, hvor fildeling fungerer som en mekanisme til at sprede informationer om nye film fra forbrugere, som ikke vil betale til dem, der er parat til at gå i biografen og se filmen.

I pressemeddelelsen understreger forskerne, at de ikke har modtaget økonomiske bidrag fra nogen af parterne i sagen.

"På tværs af alle film og i modsætning til det, man skulle forvente, har lukningen af Megaupload ikke ført til en stigning i filmomsætningen. Afhængig af de metoder, der bliver brugt, kan vi endda observere et fald i omsætningen," forklarer de.

Forskerne konstaterer, at beslutningen om at gå i biografen og se en film er meget afhængig af personlige anbefalinger. Hvis der er færre film, som bliver set på Megaupload, er der også færre anbefalinger om at gå i biografen og se disse film.

Samtidig erkender forskerne dog, at der kan være problemer med de metoder, som er brugt til at komme frem til dette resultat. Det er generelt meget svært at måle på biograf-omsætningen, hvor der er store sæson-udsving og hvor enkelte blockbuster-film kan have en meget stor effekt på den totale omsætning.

Men forskerne holder altså fast i den centrale konklusion, at der ikke har været et stort spring i biografomsætningen efter lukningen af Megaupload.

Kim Dotcom arbejder i øjeblikket på en ny tjeneste, Mega, der skal lanceres på årsdagen for hans anholdelse og lukningen af Megaupload den 20. januar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere