Artikel top billede

Vidste du, at du kan stemme om Facebooks fremtid i dag?

Kun en forsvindende lille del af Facebook-brugerne gider deltage i afstemninger om vigtige regelændringer. Nu skal stemmeretten helt afskaffes.

Frem til den 10. december kan mere end én milliard Facebook-brugere stemme om en række vigtige ændringer i reglerne på det sociale netværk. De nye regler betyder blandt andet, at Facebook får lov til at dele brugernes data med andre af koncernens selskaber. Det kunne eksempelvis være Instagram, som netop er blevet overtaget.

En anden ændring er, at Facebook fremover skal gøre opmærksom på, at andre brugere i nogle tilfælde stadig kan se data, som man har fjernet fra sin profil.

Men brugerne skal også stemme om, hvorvidt de vil afskaffe netop denne form for afstemninger. For det er nemlig kun meget få af Facebook-brugerne, som overhovedet er klar over, at de kan stemme i denne uge.

I den sidste afstemning var det kun 0,04 pct. af Facebook-brugerne, som afgav deres stemme. Men Facebook kræver, at mindst 30 pct. af brugerne skal deltage, før resultatet er bindende - det vil altså sige mere end 300 millioner mennesker.

Facebook har heller ikke gjort meget for at informere brugerne. For at få besked om en afstemning skal man "synes godt om" den særlige Facebook Site Governance side. Her kan man så også deltage i selve afstemningen og se nye dokumenter med regelændringer.

I skrivende stund er der kun afgivet omkring 50.000 stemmer, og næsten ni ud af ti har stemt for at bevare de eksisterende regler og afvise ændringerne.

Men Facebook behøver altså ikke lytte til brugerne, medmindre der er afgivet 300 millioner stemmer - og det er 6.000 gange flere stemmer end det, der er modtaget indtil videre.

Der er kun 2,6 millioner Facebook-brugere, der "synes godt om" Facebook Site Governance siden og dermed modtager en besked om nye afstemninger. Dermed er det umuligt at opnå et bindende resultat.

Det sociale netværk har fået kritik for sin afstemnings-proces, der sammenlignes med et valg, hvor vælgerne ikke bliver kaldt til stemmeboksen - de skal selv finde ud af, at der er valg og hvor de skal stemme. Der har også været tekniske problemer med valgmodulet i nogle browsere.

Nu har Facebook så taget konsekvensen og afskaffer sit bruger-demokrati - selv om de fleste af brugerne i afstemningen stemmer imod. Fremover skal brugerne have andre muligheder for at komme med input til reglerne på det sociale netværk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.