Artikel top billede

Ubuntu Linux sammenlignes med spyware

Den berømte free software-guru Richard Stallman advarer mod at bruge Linux-distributionen Ubuntu.

"Ubuntu er spyware". Sådan lyder budskabet fra stifteren af Free Software Foundation, Richard Stallman. Han advarer nu mod at bruge den populære Linux-distribution. Stallman er sur over den integrerede websøgning i Ubuntu 12.10, som også viser indhold fra Amazons webbutik.

Fri software skal netop beskytte brugeren mod spyware og malware, skriver Stallman. Ubuntu-firmaet Canonical lover, at alle brugerdata bliver sendt forbi firmaets egne servere og anonymiseret, men selskabet samler selv informationer om Ubuntu-brugerne.

Amazon får altså ikke besked om, hvilke brugere der har søgt efter hvilke data - hvis man skal tro Canonical - men de mange personlige data lander alligevel hos Linux-firmaet.

Det er især integrationen mellem online- og offline-søgning, der har fået blodet i kog hos Stallman. Når brugeren søger efter lokale filer og applikationer i Unity Dash, får man også vist resultater fra Amazon.

Der er også et direkte link til Amazon sammen med hurtigstart-ikonerne til vigtige programmer.

Der er nu en mulighed for at deaktivere Amazon-søgningen i Ubuntu Linux, men det er ikke nok til at tilfredsstille Stallman. Han mener, at langt de fleste brugere ikke er klar over, hvordan de skal deaktivere søgningen, eller også synes de, at det er for besværligt.

Desuden mener Stallman, at Ubuntu ødelægger det gode omdømme for free software, hvis man integrerer "spyware" i sine produkter.

Stallman kræver, at online- og offline-søgning skal adskilles, og desuden skal brugerne informeres om, hvilke data der bliver indsamlet.

Han brokker sig også over, at Ubuntu anbefaler og installerer leverandør-ejede programmer i sit Software Center.

Derfor lyder hans konklusion, at man bør undlade at installere og bruge Ubuntu Linux.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere