Artikel top billede

Derfor kan Android ikke selv genkende malware

Den seneste Android-version skulle selv være i stand til at detektere malware. Men det fungerer ikke.

Sammen med den seneste Android-version 4.2 (Jelly Bean) har Google indført en ny sikkerheds-funktion kaldet "application verification service", der skal beskytte mod skadelige Android-apps.

Der har været mange problemer med malware under Android, og det har tvunget Google til at reagere.

Men der er kun et nyt problem - den nye sikkerhedsfunktion er stort set værdiløs.

En forsker fra North Carolina State University har testet funktionen og sammenlignet den med antivirus-apps til Android.

På testenheden - en Nexus 10 med præinstalleret Android 4.2 - er Googles nye app-kontrol kun i stand til at genkende 193 ud af 1.260 skadelige applikationer.

Det er altså mindre end hver sjette malware-program, der bliver fanget.

Forskeren Xuxiang Jang har også testet antivirus-software til Android og her var to af programmerne i stand til at genkende alle malware-apps, mens fem andre landede på mere end 90 pct.

Kun et enkelt antivirus-program kunne kun genkende halvdelen - men det er stadig meget bedre end Googles egen sikkerhedsfunktion.

Men der er håb om, at kontrollen bliver bedre. Google købte firmaet Virustotal i 2012 og kan nu integrere deres teknologi i sin "application verification service".

Det vil under alle omstændigheder tage lang tid, inden nye funktioner i Android kommer ud til brugerne. De fleste producenter af smartphones og tablet-pc'er venter flere måneder med at sende Google-opdateringer ud til brugerne.

Det er kun 35 pct. af alle Android-enheder, der kører med version 4.x, og det er kun sølle 0,8 pct., der allerede har Android 4.2.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere