Artikel top billede

Sneen fik danskerne til at amok-handle på nettet

Julehandlen på nettet satte ind med meget større omfang i december end normalt. Se hvilke varegrupper, der havner i indkøbskurven.

Da snefnug vrimlende dalede til jorden, rejste omsætningen i danske webshop den anden vej - med stor fart.

Det viser tal indsamlet af Webshopindeks.dk, der er en sammenligningstjeneste for danske webbutikker.

December er generelt en indbringende periode for netkøbmænd, men i år ser den ud til at blive endnu bedre. Da november blev til december, steg den gennemsnitlige omsætning i de deltagende webbutikker med 40 procent. I den samme periode omkring uge 48 og 49 sidste år var fremgangen i omsætningen "kun" 24 procent.

Det er både omsætningen, trafikken og konverteringsraten, der stiger.

"Det er interessant så stor en stigning, der sker, når vi kommer ind i december. Sammenligner vi de to uger, er der hele 14 procent flere besøg i online-butikkerne, og samtidig er købelysten voldsomt øget. Andelen, der køber, stiger med 20 procent på bare den ene uge," siger webanalytiker Jacob Kildebogaard, der står bag Webshopindeks.dk.

"Gennemsnitsordren er ikke meget anderledes pr. salg, men med flere besøg i shoppen og større andel, der købes, så stiger omsætningen i gennemsnit 40 procent for shopejerne," uddyber Jacob Kildebogaard.

Smykker under juletræet?

At julemåneden er vigtig for webhandlende er næppe en overraskelse. En interessant observation er, at det især er konverteringsraten og købelysten, der sikrer øget omsætning.

Sidste år var trafikvæksten fra uge 48 til uge 49 nemlig 12,7 procent. I år var trafikstigningen fra den ene uge til den anden 13,9 procent. Men købelysten steg 13 procent i 2011. I år steg den 20 procent fra uge 48 til 49.

Hvis man stikker et spadestik dybere og kigger på de varegrupper, der er mest populære, tyder noget på, at der ligger smykker og ure under mange juletræer.

Kategorien "Ure og Smykker" skiller sig ud. Men omsætningen er også stor i kategorierne "Hobby og Fritid", "Legetøj", "Bolig og Hjem", "Sportsbutikkerne" og "Beklædning". 

Iværksætteren Martin Thorborg er medejer af Webshopindeks.dk. Tjenesten tilbyder webshops en benchmarkmulighed, så de kan sammenligne deres data og performance med andre i samme branche eller niche. 300 webshops er tilmeldt.

Læs også:

Sådan gør du webshoppen juleklar - otte gode råd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere