Artikel top billede

Sneen fik danskerne til at amok-handle på nettet

Julehandlen på nettet satte ind med meget større omfang i december end normalt. Se hvilke varegrupper, der havner i indkøbskurven.

Da snefnug vrimlende dalede til jorden, rejste omsætningen i danske webshop den anden vej - med stor fart.

Det viser tal indsamlet af Webshopindeks.dk, der er en sammenligningstjeneste for danske webbutikker.

December er generelt en indbringende periode for netkøbmænd, men i år ser den ud til at blive endnu bedre. Da november blev til december, steg den gennemsnitlige omsætning i de deltagende webbutikker med 40 procent. I den samme periode omkring uge 48 og 49 sidste år var fremgangen i omsætningen "kun" 24 procent.

Det er både omsætningen, trafikken og konverteringsraten, der stiger.

"Det er interessant så stor en stigning, der sker, når vi kommer ind i december. Sammenligner vi de to uger, er der hele 14 procent flere besøg i online-butikkerne, og samtidig er købelysten voldsomt øget. Andelen, der køber, stiger med 20 procent på bare den ene uge," siger webanalytiker Jacob Kildebogaard, der står bag Webshopindeks.dk.

"Gennemsnitsordren er ikke meget anderledes pr. salg, men med flere besøg i shoppen og større andel, der købes, så stiger omsætningen i gennemsnit 40 procent for shopejerne," uddyber Jacob Kildebogaard.

Smykker under juletræet?

At julemåneden er vigtig for webhandlende er næppe en overraskelse. En interessant observation er, at det især er konverteringsraten og købelysten, der sikrer øget omsætning.

Sidste år var trafikvæksten fra uge 48 til uge 49 nemlig 12,7 procent. I år var trafikstigningen fra den ene uge til den anden 13,9 procent. Men købelysten steg 13 procent i 2011. I år steg den 20 procent fra uge 48 til 49.

Hvis man stikker et spadestik dybere og kigger på de varegrupper, der er mest populære, tyder noget på, at der ligger smykker og ure under mange juletræer.

Kategorien "Ure og Smykker" skiller sig ud. Men omsætningen er også stor i kategorierne "Hobby og Fritid", "Legetøj", "Bolig og Hjem", "Sportsbutikkerne" og "Beklædning". 

Iværksætteren Martin Thorborg er medejer af Webshopindeks.dk. Tjenesten tilbyder webshops en benchmarkmulighed, så de kan sammenligne deres data og performance med andre i samme branche eller niche. 300 webshops er tilmeldt.

Læs også:

Sådan gør du webshoppen juleklar - otte gode råd




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere