Sneen fik danskerne til at amok-handle på nettet

Julehandlen på nettet satte ind med meget større omfang i december end normalt. Se hvilke varegrupper, der havner i indkøbskurven.

Da snefnug vrimlende dalede til jorden, rejste omsætningen i danske webshop den anden vej - med stor fart.

Det viser tal indsamlet af Webshopindeks.dk, der er en sammenligningstjeneste for danske webbutikker.

December er generelt en indbringende periode for netkøbmænd, men i år ser den ud til at blive endnu bedre. Da november blev til december, steg den gennemsnitlige omsætning i de deltagende webbutikker med 40 procent. I den samme periode omkring uge 48 og 49 sidste år var fremgangen i omsætningen "kun" 24 procent.

Det er både omsætningen, trafikken og konverteringsraten, der stiger.

"Det er interessant så stor en stigning, der sker, når vi kommer ind i december. Sammenligner vi de to uger, er der hele 14 procent flere besøg i online-butikkerne, og samtidig er købelysten voldsomt øget. Andelen, der køber, stiger med 20 procent på bare den ene uge," siger webanalytiker Jacob Kildebogaard, der står bag Webshopindeks.dk.

"Gennemsnitsordren er ikke meget anderledes pr. salg, men med flere besøg i shoppen og større andel, der købes, så stiger omsætningen i gennemsnit 40 procent for shopejerne," uddyber Jacob Kildebogaard.

Smykker under juletræet?
At julemåneden er vigtig for webhandlende er næppe en overraskelse. En interessant observation er, at det især er konverteringsraten og købelysten, der sikrer øget omsætning.

Sidste år var trafikvæksten fra uge 48 til uge 49 nemlig 12,7 procent. I år var trafikstigningen fra den ene uge til den anden 13,9 procent. Men købelysten steg 13 procent i 2011. I år steg den 20 procent fra uge 48 til 49.

Hvis man stikker et spadestik dybere og kigger på de varegrupper, der er mest populære, tyder noget på, at der ligger smykker og ure under mange juletræer.

Kategorien "Ure og Smykker" skiller sig ud. Men omsætningen er også stor i kategorierne "Hobby og Fritid", "Legetøj", "Bolig og Hjem", "Sportsbutikkerne" og "Beklædning". 

Iværksætteren Martin Thorborg er medejer af Webshopindeks.dk. Tjenesten tilbyder webshops en benchmarkmulighed, så de kan sammenligne deres data og performance med andre i samme branche eller niche. 300 webshops er tilmeldt.

Læs også:

Sådan gør du webshoppen juleklar - otte gode råd

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.