Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Danske Trustpilot scorer enormt millionbeløb hos udenlandske investorer

Det er årets største investering i et dansk-ejet it-selskab, siger Trustpilot. Se hvad det danske selskab vil bruge de mange millioner på.

Den danske anmeldelsesside Trustpilot får nu en kapitalindsprøjtning på 75 millioner kroner (10 mio euro), der blandt andet skal bruges til at ekspandere på nye markeder.

Ifølge Trustpilot er det årets største investering i et dansk-ejet it-selskab. 

Det er det britiske venturefirma Index Ventures, der tidligere har skudt penge i Just-Eat, Skype og svenske iZettle, som står for størstedelen af den tilførte kapital. Men de nordiske investeringsfonde Seed Capital og Northzone har også deltaget i investeringsrunden. 

Skal finansiere ekspansion og produktudvikling

Ifølge Trustpilots stifter og administrerende direktør Peter Mühlmann vil virksomheden bruge pengene på at investere i medarbejderstaben, produktudvikling samt ekspansion på nye markeder.

Så sent som sidste år var de to venture-fonde Northzone og Seed Capital med til at rejse i alt knap 30 millioner kroner for Trustpilot.

Men ifølge Peter Mühlmann er det nødvendigt at investere store pengesummer, hvis Trustpilot skal opfylde sin ambition om at blive verdensledende inden for sit felt.

"Det kræver, at vi investerer i at produktudvikle og opbygge vores organisation. Og det går for langsomt, hvis vi først kan bruge en krone, når vi har tjent den. Så er vi ganske enkelt bange for at blive overhalet," siger han til ComON.

Vil ind på det amerikanske marked

Det er dog ikke noget nyt, at Trustpilots ambitioner ikke stopper ved Danmarks grænser.

Allerede i dag har England overhalet Danmark, som Trustpilots største marked, fortæller Peter Mühlmann. Og for få måneder siden oplyste virksomheden til ComON, at den var på jagt efter ny kapital til finansiere en entré på det amerikanske marked.

Trustpilot oplyser nu, at det kommer til ske i første halvdel af 2013, hvor virksomheden vil åbne et kontor i New York.

"I første omgang er valget faldet på New York. Det skyldes, at der her er en enorm talentmasse og samtidig en relativ kort flyvetid frem og tilbage. Alternativet er San Francisco, men det er betydeligt længere væk, og vi frygter, at det kan gå udover sammenhængskraften i vores virksomhed, der jo stadigvæk er en iværksætter-virksomhed," siger Trustpilots direktør.

Har lært af Kontant

Det er blot få måneder siden, at Trustpilot spillede en hovedrolle i Danmarks Radios forbrugerprogram Kontant, hvor af det fremgik, at det er relativt let at oprette falske Trustpilot-anmeldelser om virksomheder.

En kritik der netop faldt, mens Trustpilot arbejdede på at hente ny kapital. Men kritikken har dog ikke haft nogen betydning for investeringsvilligheden, mener Peter Mühlmann.

"Kontant har gjort os opmærksom på, at der er nogle ting, som vi skal gøre bedre. Det, der betyder noget for investorerne, er, at vi er 'committed' på gøre Trustpilot endnu bedre, og det er blandt andet det, vi skal bruge investeringen til," siger han.

Trustpilot kan ikke oplyse præcis, hvordan ejerandelen i virksomheden er fordelt efter den seneste investeringsrunde.

Men Peter Mühlmann, der er stifter af Trustpilot, oplyser, at de forskellige investorer til sammen har bestemmende indflydelse i selskabet, mens han ikke længere selv har aktiemajoriteten. 

Læs også:
Danske Trustpilot vil fortsætte ekspansionen: Klar til at indtage USA

Danske Trustpilot får millioner fra Spotify-investor

Sådan fjerner du dårlige anmeldelser på Trustpilot




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere