Artikel top billede

Danske Trustpilot scorer enormt millionbeløb hos udenlandske investorer

Det er årets største investering i et dansk-ejet it-selskab, siger Trustpilot. Se hvad det danske selskab vil bruge de mange millioner på.

Den danske anmeldelsesside Trustpilot får nu en kapitalindsprøjtning på 75 millioner kroner (10 mio euro), der blandt andet skal bruges til at ekspandere på nye markeder.

Ifølge Trustpilot er det årets største investering i et dansk-ejet it-selskab. 

Det er det britiske venturefirma Index Ventures, der tidligere har skudt penge i Just-Eat, Skype og svenske iZettle, som står for størstedelen af den tilførte kapital. Men de nordiske investeringsfonde Seed Capital og Northzone har også deltaget i investeringsrunden. 

Skal finansiere ekspansion og produktudvikling

Ifølge Trustpilots stifter og administrerende direktør Peter Mühlmann vil virksomheden bruge pengene på at investere i medarbejderstaben, produktudvikling samt ekspansion på nye markeder.

Så sent som sidste år var de to venture-fonde Northzone og Seed Capital med til at rejse i alt knap 30 millioner kroner for Trustpilot.

Men ifølge Peter Mühlmann er det nødvendigt at investere store pengesummer, hvis Trustpilot skal opfylde sin ambition om at blive verdensledende inden for sit felt.

"Det kræver, at vi investerer i at produktudvikle og opbygge vores organisation. Og det går for langsomt, hvis vi først kan bruge en krone, når vi har tjent den. Så er vi ganske enkelt bange for at blive overhalet," siger han til ComON.

Vil ind på det amerikanske marked

Det er dog ikke noget nyt, at Trustpilots ambitioner ikke stopper ved Danmarks grænser.

Allerede i dag har England overhalet Danmark, som Trustpilots største marked, fortæller Peter Mühlmann. Og for få måneder siden oplyste virksomheden til ComON, at den var på jagt efter ny kapital til finansiere en entré på det amerikanske marked.

Trustpilot oplyser nu, at det kommer til ske i første halvdel af 2013, hvor virksomheden vil åbne et kontor i New York.

"I første omgang er valget faldet på New York. Det skyldes, at der her er en enorm talentmasse og samtidig en relativ kort flyvetid frem og tilbage. Alternativet er San Francisco, men det er betydeligt længere væk, og vi frygter, at det kan gå udover sammenhængskraften i vores virksomhed, der jo stadigvæk er en iværksætter-virksomhed," siger Trustpilots direktør.

Har lært af Kontant

Det er blot få måneder siden, at Trustpilot spillede en hovedrolle i Danmarks Radios forbrugerprogram Kontant, hvor af det fremgik, at det er relativt let at oprette falske Trustpilot-anmeldelser om virksomheder.

En kritik der netop faldt, mens Trustpilot arbejdede på at hente ny kapital. Men kritikken har dog ikke haft nogen betydning for investeringsvilligheden, mener Peter Mühlmann.

"Kontant har gjort os opmærksom på, at der er nogle ting, som vi skal gøre bedre. Det, der betyder noget for investorerne, er, at vi er 'committed' på gøre Trustpilot endnu bedre, og det er blandt andet det, vi skal bruge investeringen til," siger han.

Trustpilot kan ikke oplyse præcis, hvordan ejerandelen i virksomheden er fordelt efter den seneste investeringsrunde.

Men Peter Mühlmann, der er stifter af Trustpilot, oplyser, at de forskellige investorer til sammen har bestemmende indflydelse i selskabet, mens han ikke længere selv har aktiemajoriteten. 

Læs også:
Danske Trustpilot vil fortsætte ekspansionen: Klar til at indtage USA

Danske Trustpilot får millioner fra Spotify-investor

Sådan fjerner du dårlige anmeldelser på Trustpilot
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.