TOPNYHED:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Kommunikationsdirektør Anders Adelhorst, siger at Microsofts danske udviklingsselskab bliver fuldt betalt.

Microsoft: Vi betaler det vi skal i Danmark

Se hvorfor Microsoft mener, at de opfører ordentlig rent skattemæssigt i Danmark

Som ChannelWorld har beskrevet så betaler Microsoft 48,7 millioner kroner i skat i Danmark. Men selskabet opererer efter en såkaldt agent-model, hvor salget ligger uden for Danmark. Microsoft i Danmark får i stedet en kommission for det danske salg.

Derfor kan der ifølge chefen for Skats specialgruppe, direktør i Skat Rasmus Bo Andersen, der kulgraver multinationale selskaber, måske stilles spørgsmål ved, om selskabet også betaler skat af royalties for de produkter, som er danske varemærker.

Derfor har Channelworld stillet Microsoft spørgsmålet om de også betaler skat af royalties for Dynamics-produkterne C5, NAV og AX, der jo oprindeligt er danske produkter.
 
En kilde fortæller, at udviklingscentret i Vedbæk, Microsoft Development Center Copenhagen, ikke ejer varemærker eller IP (intellectual Property). Derfor sælger selskabet i princippet kun den softwareudvikling de laver. Det er udvikling selskabet bliver betalt for og dermed beskattet af.

Men Microsofts officielle svar er meget kortfattet. Kommunikationsdirektør Anders Adelhorst siger:

"Microsoft Development Center Copenhagen ("MDCC") er et software-udviklingscenter, der bliver fuldt betalt for det arbejde, de udfører," udtaler han til Channelworld.

Dermed tilkendegiver Microsoft, at selskabet ikke betragter Dynamics-produkterne C5, NAV og AX, som danske varemærker.

Om Skat er af samme mening, er uvist. Helt generelt har Rasmus Bo Andersen dog tilkendegivet, at Skat vil udfordre en række multinationale selskaber på netop brugen af danske varemærker:

"Hvis de benytter varemærker vi anser for dansk, kan vi gå ind og fastsætte en værdi af de royalties, som skal betales for de varemærker," slår Rasmus Bo Andersen fast.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Hackergruppe bag Colonial Pipeline-nedbrud angriber nu Toshiba: Har stjålet 740 gigabyte data med følsomme oplysninger
Hackergruppen DarkSide har nu angrebet it-giganten Toshiba. Det sker blot en uge efter, at de it-kriminelle tvang USA's største brændstofledning i knæ.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.