Artikel top billede

Apple blokerer Microsofts SkyDrive

Apple har blokeret en opdatering til Microsofts SkyDrive-app til iOS, fordi Microsoft ikke vil betale 30 pct. til Apple.

Microsoft og Apple skændes om de berømte 30 procent, som Apple forlanger for softwaresalg i sin App Store. Denne betaling gælder også for det salg, der sker inde i apps. Microsoft tilbyder en SkyDrive-app til iOS, hvor brugerne kan købe ekstra lagerplads i selve applikationen. Men Microsoft er ikke interesseret i at betale 30 pct. til Apple.

Derfor har Apple nu blokeret for, at Microsoft kan opdatere sin SkyDrive-applikation i App Store. Det skriver The Next Web, der beskriver situationen som en slags kold krig.

Microsoft er klar med en ny version af SkyDrive til iOS med en vigtig fejlrettelse, som løser et problem, der kan få programmet til at gå ned, men Microsoft kan ikke få lov til at udsende opdateringen i App Store.

Problemet for Microsoft er, at hele afregningen sker over Apples platform, hvis kunden betaler et SkyDrive-abonnement med ekstra lagerplads fra en iOS-enhed.

Selv hvis brugeren fremover anvender SkyDrive fra en pc eller en anden enhed med Android eller Windows Phone, skal man fortsat betale 30 pct. af det månedlige abonnement til Apple - blot fordi det oprindelig blev oprettet på en iPhone eller iPad.

Microsoft har forsøgt at nå frem til et kompromis med Apple, men uden held. Heller ikke et tilbud om at fjerne alle muligheder for at bestille ekstra lagerplads i applikationen kunne få Apple til at trække sin blokering tilbage.

Det ser ud til, at Apple kræver 30 pct. for alle apps med en eller anden form for abonnements-ordning, også selv om det slet ikke er muligt at bestille et abonnement fra iOS.

The Next Web skriver også, at Apple forsøger at blokere tredjeparts-applikationer som integrerer SkyDrive. Det gælder blandt andet Files Pro, som også fik sin seneste opdatering afvist af Apple.

Microsoft bekræfter over for The Verge, at man venter på, at Apple skal godkende en opdatering til SkyDrive-app'en.

Men det egentlige problem skulle være Microsoft Office, som måske kommer næste år til iOS. Hvis Apple kommer igennem med sine krav, skulle Microsoft fremover betale 30 pct. af abonnements-salget for Office 365, som sker på en iOS-enhed, til Apple. Det gælder også for de brugere, som ellers primært anvender Office på en Windows-pc.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere