Artikel top billede

Her er Amazons skøre smartphone-airbag

Snart er det slut med at få smadret din smartphone eller tablet-pc, hvis du taber den på gulvet.

Amazon har fået patent på mini-airbags til mobiltelefoner og tablet-pc'er. Det skal beskytte de mobile enheder mod skader, hvis du taber dem på gulvet. Patentansøgningen blev indsendt i februar 2010 og er nu blevet godkendt.

Det er et meget snedigt system, som reagerer, allerede mens den mobile enhed er i frit fald. Det sørger for at beregne faldhastigheden og kan om nødvendigt dreje den mobile enhed i luften med små dyser, så den rigtige side med de små airbags vender nedad.

Systemet udnytter det indbyggede gyroskop, accellerometer, kamera og andre sensorer til at registrere, at enheden falder i luften. De små airbags skal sørge for en blød landing og forhindre skader på apparatet.

Amazon skriver i sin ansøgning, at teknologien også kunne bruges til computere, kameraer og spil-controllere.

Men der er ingen tegn på, at Amazon har tænkt sig at bruge teknologien i sin egen Kindle eller Kindle Fire. Indtil videre sælger Amazon blot de samme cases som alle andre producenter. De beskytter også mod skader, men på en knap så intelligent måde.

Det er Amazon-stifteren Jeff Bezos selv, der er skrevet på som opfinder i patentansøgningen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere