Artikel top billede

Kontroversiel iværksætterskat døde i dag

Folketinget har givet dødsstødet til forhadt skattelov, der kunne koste danske iværksættere tiltrængte investeringer.

Med fredagens vedtagelse af lovforslag L49 har folketingspolitikerne i dag gjort mange iværksættere og investorer glade.

I L49 var nemlig et farvel til en kontroversiel skat.

Skatten er blevet kendt som iværksætterskatten, fordi den har betydet, at personer, der ejer mindre end 10 procent af et selskab, får en ekstrabeskatning på deres investering. I nogle tilfælde op til 60-70 procent.

En så høj beskatning har fået skyld for at holde private investeringer i opstartsfirmaer nede. For business angels og andre mindretals-investorer er ikke så villige til at lægge den nødvendige risikovillige kapital, hvis der også følger en stor skattebillet med risikoen.

Venturefirmaernes brancheforening DVCA mener, at skatten allerede har kostet mange investeringer. Samme bekymring var årsagen til underskriftsindsamlingen af We Start Denmark.

En varslet død

Ifølge lovforslaget håber politikerne, at den døde iværksætterskat, der blev indført af den tidligere regering, vil øge selskabers investeringer i vækstvirksomheder, "idet det vil være lettere for virksomhederne at tiltrække risikovillig kapital, når avancerne af porteføljeaktierne bliver skattefrie".

Det kommer ikke som en overraskelse, at skatten i dag led sit endeligt.

Afskaffelsen af iværksætterskatten var en del af regeringens skattereform, som faldt på plads i juni sammen med Venstre og Det Konservative Folkeparti.

Lovforslaget blev vedtaget med stemmer fra samtlige partier - bortset fra Liberal Alliance.

Ophævelsen af iværksætterskatten finansieres ved at forhøje lønsumsafgiften for den finansielle sektor. Se mere på FT.dk.

LÆS OGSÅ:

"Droppet skat var helt idiotisk"

Få den danske iværksætterskat afskaffet nu!
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere