Kinesere fortsætter med at fuppe danske juleshoppere

Julegave-ræset får stadig danskere til at hoppe i fup-fælder på falske webbutikker.

Sidste jul advarede ComON mod fordækte hjemmesider, der snød danske juleshoppere.

Men det simple fupnummer plager også dette års julehandel.

Fupnummeret går ud på at lave en webbutik, der giver udtryk for at handle med mærkevarer som for eksempel Addidas og Nike. I virkeligheden er det blot handel med kopivarer - eller decideret kreditkortsvindel, hvor fuskerne kortsigtet stjæler beløbet eller over en længere periode misbruger kreditkortoplysningerne - og aldrig sender en vare.

Et eksempel er hjemmesiden www.tilbudnikefree.eu, som allerede i november fik mistænksomme danske kunder til at undre sig - om de lave priser på Nike-tøj nu kunne være rigtige.

Alligevel har ComON været i kontakt med en uforsigtig shopper, der er blevet snydt på en næsten identisk hjemmeside: Nikefreerunudsalgtilbud.eu.

"Siden er godt lavet ved første øjekast, men når man begynder at læse teksten ordentligt, kan man godt se, at det er dårlig Google Translate. Det gjorde jeg desværre ikke, før jeg havde fået en lidt spøjs bekræftelsesmail, og pengene var trukket," fortæller den uheldige juleshopper.

Det er i de små detaljer, man finder fejlene, som indikerer fup. For eksempel hedder et menupunkt "skibsfart". Det er tydeligvis en sjusket oversættelse af ordet "shipping", som i denne kontekst skulle være oversat til "forsendelse".

IT-efterforskere: Vi ser det ikke som et generelt problem endnu
It-kriminalitet af denne type kategoriseres af politiet som generelt bedrageri. Ikke it-kriminalitet.

Der er derfor ikke nogle præcise tal for, hvor tit de sker og anmeldes, fortæller lederen af Rigspolitiets Nationale IT-efterforskningscenter, Johnny Lundberg, til ComON.

Selv om der altså stadig er danskere, der falder i fælden, er det ikke det område, politiets it-efterforskere bruger mest tid på lige nu.

"Først når politikredsene noterer usædvanligheder omkring en type hjemmesider, bliver sagen sendt videre til os. Og indtil videre er det altså ikke nået et omfang, hvor vi har skønnet, at det er nødvendigt med en speciel indsats på området," siger  Johnny Lundberg.

LÆS OGSÅ:

Sådan kan du spotte en falsk netbutik

IT-JOB

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

IT-udviklere til Danmarks største open source datadistribution

LB Forsikring

Fullstack-udviklere

Orifarm

Test Manager
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan rammer krisen virksomheder, medarbejdere og support
Alle ved, at COVID-19 har haft store konsekvenser for virksomheder, indkøbsmønstre og medarbejdere – men præcis hvilke? Seneste indblik fra Zendesk Benchmark kortlægger udvalgte effekter af pandemien på tværs af 23.000 virksomheder verden over.