Artikel top billede

Danskere bag ny teknik: Styr telefonen med dit blik

Snart kan du styre din telefon eller tablet-pc bare ved at kigge på den, siger lille dansk firma.

Hvad nu, hvis din iPad automatisk kunne bladre til næste side, når du har læst siden færdig? Eller hvis du kunne låse din telefon op bare ved at kigge på den? Det er nogle af mulighederne med øjenstyring, hvor et lille kamera registrerer, hvad du kigger på.

Teknologien bruges allerede i dag i dyre specialiserede enheder, men nu vil danske virksomheder sørge for, at det får sit brede gennembrud.

Det lille danske firma Eye Tribe mener, at øjenstyring snart vil kunne indbygges som standard på de fleste smartphones. Det skal revolutionere brugen af telefonerne.

Flere danske virksomheder og universiteter går nu sammen i et projekt med øjenstyring, der er støttet af Højteknologifonden.

"Vi har en banebrydende teknologi, som på sigt kan blive standard for mobiltelefoner. Vækstpotentialet er gigantisk, og vi har lige nu et helt unikt udgangspunkt. Vi kan med det her projekt opbygge et solidt udviklingsteam her i København, hvor vi er tæt på forskningsgrupperne fra IT-Universitetet og DTU. Vi kan få adgang til meget højt kvalificeret arbejdskraft," siger direktør Sune Alstrup Johansen fra The Eye Tribe.

Hos IT-Universitetet har man allerede i ti år arbejdet med øjenstyring til handicappede, og nu vil man forsøge at gøre teknologien så billig, at alle har råd til den.

Teknologien skal ikke kun anvendes til seriøse formål. Den kan også bruges til styring af spil. Danske Serious Games er gået med i samarbejdet.

"Det, at vi nu er i stand til at spille spil ved brug af øjnene, er fascinerende og åbner for et utal af nye spændende muligheder både for nye brugere og nye spiloplevelser," siger Mikkel Lucas Overby fra Serious Games.

Blandt deltagerne i projektet er også LEGO og DTU. Projektet med titlen "Eye Tracking for mobile devices" har et budget på 25 millioner kroner og løber over tre år. Højteknologifonden bidrager med 13 mio. kr.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.