Artikel top billede

Bruger du flere penge end naboen? Ny onlinetjeneste regner det ud

Danske Spiir lægger automatisk dit budget for 2013. Nu med mulighed for at sammenligne det med danskere, der minder om dig.

Med nytårsbranderten og tømmermændene i klar erindring er det næppe regnskab og budgetlægning, der ligger dig mest på sinde.

Men med danske Spiir kan du uden de store anstrengelser automatisk lægge et budget for det kommende år ved at uploade din økonomiske historik.

Onlinetjenesten har desuden tilføjet redskaber, så man kan finjustere sit budget ved at sammenligne med naboen - eller hvem der har et lignende forbrug.

"Vi har bygget forbrugssammenligning ind i Spiir, så man kan sammenligne sig med folk eller andres nøgletal. Det er der ikke andre, der gør, og man skal nok til Danmarks Statistik for at finde de samme tal," siger stifter af Spiir Rune Mai.

"En vigtig del af økonomistyring er at finde ud af, om man ligger inden for normalen, eller om forbruget generelt er fornuftigt skruet sammen. Indtil nu har man bare haft tommelfingerregler om, at en husstand har et forbrug på mad og så videre. Vi finder i stedet ud af, hvem du ligner mest og sammenligner med det," forklarer Rune Mai.

Mens vi venter på netbanks-integration

I øjeblikket er sammenligningen komplet sammen med oplysningen om civilstand, men snart tilføjes en mere dynamisk algoritme, så folk med for eksempel samme afstand til arbejde kan sammenligne sig og bedre vurdere deres brændstofforbrug.

Forbrugssammenligningen er synlig overalt i Spiir. For eksempel også i din forbrugsoversigt, så du for eksempel løbende gennem december kan se, om du bruger flere penge på julen end folk, der minder om dig.

Spiir har cirka 55.000 brugere, men mange flere venter i horisonten, hvis webtjenesten kan få aftaler i hus med flere banker om integration med deres netbanker.

I øjeblikket er det kun Lån & Spar Bank, som har en fuldstændig integreret partner-aftale, hvor brugernes data trækkes automatisk fra bank til Spiir. Kunder i andre banker skal manuelt overføre oplysningerne via database-filer.

Ifølge Rune Mai er de toneangivende banker i Danmark i dialog om at indgå partneraftaler.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.