Artikel top billede

Bruger du flere penge end naboen? Ny onlinetjeneste regner det ud

Danske Spiir lægger automatisk dit budget for 2013. Nu med mulighed for at sammenligne det med danskere, der minder om dig.

Med nytårsbranderten og tømmermændene i klar erindring er det næppe regnskab og budgetlægning, der ligger dig mest på sinde.

Men med danske Spiir kan du uden de store anstrengelser automatisk lægge et budget for det kommende år ved at uploade din økonomiske historik.

Onlinetjenesten har desuden tilføjet redskaber, så man kan finjustere sit budget ved at sammenligne med naboen - eller hvem der har et lignende forbrug.

"Vi har bygget forbrugssammenligning ind i Spiir, så man kan sammenligne sig med folk eller andres nøgletal. Det er der ikke andre, der gør, og man skal nok til Danmarks Statistik for at finde de samme tal," siger stifter af Spiir Rune Mai.

"En vigtig del af økonomistyring er at finde ud af, om man ligger inden for normalen, eller om forbruget generelt er fornuftigt skruet sammen. Indtil nu har man bare haft tommelfingerregler om, at en husstand har et forbrug på mad og så videre. Vi finder i stedet ud af, hvem du ligner mest og sammenligner med det," forklarer Rune Mai.

Mens vi venter på netbanks-integration

I øjeblikket er sammenligningen komplet sammen med oplysningen om civilstand, men snart tilføjes en mere dynamisk algoritme, så folk med for eksempel samme afstand til arbejde kan sammenligne sig og bedre vurdere deres brændstofforbrug.

Forbrugssammenligningen er synlig overalt i Spiir. For eksempel også i din forbrugsoversigt, så du for eksempel løbende gennem december kan se, om du bruger flere penge på julen end folk, der minder om dig.

Spiir har cirka 55.000 brugere, men mange flere venter i horisonten, hvis webtjenesten kan få aftaler i hus med flere banker om integration med deres netbanker.

I øjeblikket er det kun Lån & Spar Bank, som har en fuldstændig integreret partner-aftale, hvor brugernes data trækkes automatisk fra bank til Spiir. Kunder i andre banker skal manuelt overføre oplysningerne via database-filer.

Ifølge Rune Mai er de toneangivende banker i Danmark i dialog om at indgå partneraftaler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?