Her er otte hemmelige Siri-kommandoer til iPhone

Vi har samlet otte kommandoer, der gør Siri på iPhone mere effektiv.

Siri er navnet på Apples funktion til stemmestyring, der hjælper dig med at udføre kommandoer på telefonen, uden at du behøver røre en finger.

Stil Siri spørgsmål eller bed Siri om at gøre ting for dig, og så hjælper Siri dig med dine opgaver.

Du kan eksempelvis bruge Siri til at indtaste tekst næsten overalt ved blot at bruge din stemme.

Siri understøtter ikke dansk endnu, men hvis du ikke er bleg for at tale engelsk, kan Siri hurtigt vise sig som en udmærket hjælper, når du skal holde dig opdateret eller løse opgaver.

Herunder har vi samlet 10 hemmelige og praktiske kommandoer:

Tegnsætning, symboler og humørikoner
Siri kan forstå mange grundlæggende symboler, humørikoner og skilletegn, så længe du udtaler deres rigtige navn.

Som eksempler kan nævnes "open parenthesis" (start parentes), "close square bracket" (luk firkantet parantes) og "new paragraph" (nyt afsnit).

Afspil en spilleliste
Siri kan hjælpe dig med at spille en hel liste med sange for dig. Du bruger blot kommandoen "Play playlist" efterfulgt af navnet på spillelisten.

Find alle emails fra en specifik person
Du kan få Siri til at lave en kort liste over emails fra en given person ved at bruge kommandoen "find all email by" efterfulgt af personens navn.

Se dine aftaler
Spørger du pænt, viser Siri dig alle dine aftaler for i dag, i morgen, næste mandag, eller en specifik dato. Brug kommandoen "what's on my calendar for" efterfulgt af den dag eller dato, som du vil se planerne for.

Søg på Google, Bing eller Yahoo
Siri kan foretage søgninger for dig på Google, Bing eller Yahoo, hvis du bruger kommandoen "search" efterfulgt af søgemaskinens navn og søgestrengen.

Du kan også lave avancerede søgninger med Siri på eksempelvis Google. Sig blot: Search (søgemaskinens navn) for (søgestreng) (tidspunkt) (sted). 

Hvis du udtaler det korrekt, får du ganske ofte vellykkede søgeresultater.

Slet alle alarmer
Siri kan slette alle dine alarmer, hvis du bruger kommandoen "delete all alarms".

Lav opdateringer på Twitter og Facebook
Hvis du har givet Twitter og Facebook lov til at kunne opdatere via en sms-besked, kan du få Siri til at gøre arbejdet for dig. Sig blot "message" efterfulgt af Facebook eller Twitter og din opdatering.

Hurtig genstart af telefonen
Siri kan lave en hurtig genstart af din telefon, hvis du siger "restart". Der er dog ikke tale om en fuld genstart.


Læs også:

Ups! Vrede iPhone-brugere sov over sig

Her er årets bedste apps til Android og iPhone


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
CIO
CIO Lars Bo Hassinggaard: "Ud over alle de sensorer der er bygget ind i vores nye fabrikker, så har vi også lavet et samarbejde med Aarhus Universitet hvor vi putter sensorer på vores net og trawlere."
Podcast: Royal Greenland har sin egen flåde af trawlere, sine egne fabrikker og eksportmarkeder over hele verden. Samtidig løser Royal Greenland opgaver inden for bank, skat og naturmyndighed. Hør hvordan it binder det hele sammen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Cisco Webex: Giv medarbejderne fleksible arbejdsforhold med et højteknologisk og sikkert webbaseret online-mødesystem
Corona-krisen har for alvor gjort fleksible arbejdsforhold til dagligdag, og for mange virksomheder bliver det også en del af fremtiden. En vigtig del af den udvikling er sikre og effektive samarbejdssystemer, så medarbejdere kan holde møder med hinanden, kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere i høj kvalitet. I dette whitepaper fra Netteam får du indsigt i Cisco Webex, som er et webbaseret online mødesystem. Det er en sikker og brugervenlig løsning, der integrerer både audio, video og webkonferencer. Et enkelt tryk på knappen og du er i gang med et møde, hvor du kan se, høre, skrive på whiteboard og dele dokumenter med andre mødedeltagere. Det hele er beskyttet af Cisco Talos sikkerhedsintelligens, som er markedets stærkeste beskyttelse mod cyberangreb.