Artikel top billede

Sådan overlevede Just-Eat presset fra 100.000 tømmermandsramte danskere

Teknikken måtte have manuel hjælp.

Mens hovedparten af danskerne holder fri og slapper af 1. januar, er der gang i pizzaovne og stegepander på landets fastfood-restauranter. Det kan mærkes hos Just-Eat, der satte rekord med over 100.000 bestillinger på et døgn i Danmark.

Et lignende antal forsøgte sidste år også at dulme tømmermænd med fedt og friture leveret til hoveddøren, men dengang gik det galt - og på det mest travle tidspunkt ved spisetid blev Just-Eat og firmaets hostingselskab overmandet af den voldsomme interesse.

Hvad gjorde I anderledes i år?
"Rent teknisk har vi faktisk ikke gjort så meget anderledes ud over gøre det klart over for eksempelvis Solido, der hoster alle vores ting, hvilken volumen trafik, de skulle forvente, og hvilke belastninger vi forventede, at de kunne levere på de forskellige systemer," forklarer Søren Kruse Andersen, produktchef ved Just-Eat.

De såkaldte JCT-bokse, der står hos spisestederne og printer ordresedler ud, har også fået mindre serviceopdateringer i årets løb for at kunne klare større volumen.

Det skal have manuel fødselshjælp

Men det var ikke teknikken, der mindskede presset og forhindrede nedetid som sidste år, hvor kunderne gennemførte ordrer, men hvor ikke alle ordrer nåede frem til kokkene. Presset blev undgået med manuel knofedt.

"Vi har analyseret os frem til de 20-30 restauranter, der modtager allerflest ordrer, og så har customer care-konsulenter manuelt ført ordrerne igennem. Nogle af restauranterne kan få op til 200 ordrer i timen, og det er fysisk umuligt at printe 200 i timen, og så opstår situationer som sidste år," forklarer Søren Kruse Andersen.

Restauranterne har oplyst, hvor mange ordrer de praktisk muligt kan håndtere per time, gennemsnitlig 60, og når det antal er nået, får restauranten simpelthen ikke flere ordrer.

"Vi bliver nødt til at prioritere kunder frem for restauranterne, for det nytter ikke noget, at vi sender 200 ordrer videre, men at de sidste 100 kunder får en dårlig oplevelse".

Nu automatiserer vi

Men i fremtiden skal det manuelle supporthold erstattes af teknikken. For med en tilstedeværelse på flere store markeder, for eksempel England, skal madbestillingen via Just-Eat ikke være afhængig af manuel betjening.

"Inden 1. januar 2014 vil vi have tilføjet nogle smarte features på vores JCT-bokse, så restauranterne selv kan sætte loft på, hvor mange ordrer de kan håndtere på de forskellige dage - typisk i weekenden. Så sikrer vi, at der ikke sendes bestillinger videre, hvis der i forvejen ligger mange bestillinger eller ordrer i kø," forklarer Søren Kruse Andersen.

Just-Eat er til stede på mange andre markeder end det danske. I alt servicerede firmaet globalt over en halv million ordrer dagen efter nytårsaften.

På det voksende marked i England er dagen efter nytårsaften faktisk ikke årets travleste. Blandt briterne er der mere knald på bestillingerne på lørdage. Rekorden er pt. 250.000 måltider, og en almindelig lørdag kan derfor være tre gange så travl som den 1. januar i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.