Så mange stats- og regeringsledere bruger Twitter

Antallet af statsoverhoveder og regeringer, der bruger twitter, er næsten fordoblet i 2012. Se hvor Danmark er på listen.

Statsoverhoveder og regeringer fra 123 ud af 164 undersøgte lande brugte sidste år Twitter til at kommunikere med borgerne - og resten af verden. 

Af de 123 twitterkonti er 91 af dem personlige, mens 32 er konti, der bruges på vegne af regeringschefen. Eksempelvis har både Kreml i Rusland og den britiske premierministers embedsbolig, Downing Street nummer 10, en konto. 

Det fremgår af en undersøgelse, som den internationale tænketank The Digital Policy Council (DPC) netop har offentliggjort. 

DPC har siden 2009 studeret brugen af Twitter blandt verdens statsoverhoveder og regeringer. Ifølge DCP omfatter undersøgelsen kun lande med en vis politisk stabilitet.

Obama er verdens mest populære
Ikke overraskende er USA's præsident Barack Obama med sine næsten 25 millioner følgere det mest fulgte statsoverhoved. 

Det er mere end de næste ni stats- og regeringsledere på top 10-listen tilsammen, og alene i 2012 blev den amerikanske præsident beriget med 15 millioner nye følgere.

Ifølge DPC forvaltes hans konto hovedsageligt af præsidentens personale, men Barack Obama tweeter også selv indimellem. 

Den amerikanske præsidents Twitter-konto står også for det mest retweetede budskab nogensinde på Twitter, da han i forbindelse med sin valgsejr sidste år delte et billede med teksten "Four more years".

Det blev delt videre af over 800.000 Twitter-brugere.

Danmark ikke på listen
Nummer to på listen er  Hugo Chavez, Venezuelas 58-årige kontroversielle leder gennem mange år. Han har næsten fire millioner følgere på Twitter. 

Den venezuelanske statsleder har ifølge DCP hovedsageligt brugt Twitter til at kommunikere med sine vælgere fra sin sygeseng i Cuba under valgkampen i oktober 2012 og for at afkræfte rygter om hans svigtende helbred.

Nummer tre på listen er Tyrkiets præsident Abdullah Gül, og kun én anden europæisk statsleder har sneget sig ind på top 10. Det er Ruslands præsident Dmitry Medvedev. 

Fra EU-landene er Frankrigs præsident Francois Hollande øverst placeret på en 16. plads, og Storbritanniens premierminister David Cameron finder man på en 23. plads. 

Norges statsminister Jens Stoltenberg er på 25. pladsen, mens hverken den svenske statsminister Frederik Reinfeldt eller Danmarks regeringsleder Helle Thorning Schmidt er på Twitter.

ComON har uden held forsøgt at få svar fra Statsministeriet på, hvorfor Danmark ikke figurerer på The Digital Policys liste. 

Ifølge overskrift.dk er der 115.000 danske brugerprofiler per 15. november 2012, hvoraf halvdelen er aktive og skriver tweets selv.

Læs også:

De fleste statschefer er på Twitter


Fem Twitter-trick som virksomheder kan lære af Romney og Obama

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.