Artikel top billede

Så mange stats- og regeringsledere bruger Twitter

Antallet af statsoverhoveder og regeringer, der bruger twitter, er næsten fordoblet i 2012. Se hvor Danmark er på listen.

Statsoverhoveder og regeringer fra 123 ud af 164 undersøgte lande brugte sidste år Twitter til at kommunikere med borgerne - og resten af verden. 

Af de 123 twitterkonti er 91 af dem personlige, mens 32 er konti, der bruges på vegne af regeringschefen. Eksempelvis har både Kreml i Rusland og den britiske premierministers embedsbolig, Downing Street nummer 10, en konto. 

Det fremgår af en undersøgelse, som den internationale tænketank The Digital Policy Council (DPC) netop har offentliggjort. 

DPC har siden 2009 studeret brugen af Twitter blandt verdens statsoverhoveder og regeringer. Ifølge DCP omfatter undersøgelsen kun lande med en vis politisk stabilitet.

Obama er verdens mest populære

Ikke overraskende er USA's præsident Barack Obama med sine næsten 25 millioner følgere det mest fulgte statsoverhoved. 

Det er mere end de næste ni stats- og regeringsledere på top 10-listen tilsammen, og alene i 2012 blev den amerikanske præsident beriget med 15 millioner nye følgere.

Ifølge DPC forvaltes hans konto hovedsageligt af præsidentens personale, men Barack Obama tweeter også selv indimellem. 

Den amerikanske præsidents Twitter-konto står også for det mest retweetede budskab nogensinde på Twitter, da han i forbindelse med sin valgsejr sidste år delte et billede med teksten "Four more years".

Det blev delt videre af over 800.000 Twitter-brugere.

Danmark ikke på listen

Nummer to på listen er  Hugo Chavez, Venezuelas 58-årige kontroversielle leder gennem mange år. Han har næsten fire millioner følgere på Twitter. 

Den venezuelanske statsleder har ifølge DCP hovedsageligt brugt Twitter til at kommunikere med sine vælgere fra sin sygeseng i Cuba under valgkampen i oktober 2012 og for at afkræfte rygter om hans svigtende helbred.

Nummer tre på listen er Tyrkiets præsident Abdullah Gül, og kun én anden europæisk statsleder har sneget sig ind på top 10. Det er Ruslands præsident Dmitry Medvedev. 

Fra EU-landene er Frankrigs præsident Francois Hollande øverst placeret på en 16. plads, og Storbritanniens premierminister David Cameron finder man på en 23. plads. 

Norges statsminister Jens Stoltenberg er på 25. pladsen, mens hverken den svenske statsminister Frederik Reinfeldt eller Danmarks regeringsleder Helle Thorning Schmidt er på Twitter.

ComON har uden held forsøgt at få svar fra Statsministeriet på, hvorfor Danmark ikke figurerer på The Digital Policys liste. 

Ifølge overskrift.dk er der 115.000 danske brugerprofiler per 15. november 2012, hvoraf halvdelen er aktive og skriver tweets selv.

Læs også:

De fleste statschefer er på Twitter

Fem Twitter-trick som virksomheder kan lære af Romney og Obama
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere