Artikel top billede

Københavnsk forhandler tjente en million per ansat

Men kundernes krav skærpes under krisen, lyder det fra Datapros direktør, som præsterer endnu et millionoverskud.

Med endnu et overskud i millionklassen befæster ERP-huset Datapro sin profil som en lille, men særdeles profitabel leverandør af løsninger til Microsoft Dynamics NAV.

Før skat lyder overskuddet på 7,1 millioner kroner - næsten på niveau med forrige års rekord på 7,8 millioner. Til gengæld leverer direktør Brian Atli Andersen med en bruttofortjeneste på 26,5 millioner kroner - svarende til en million per medarbejder - den hidtil bedste indtjening i selskabets historie.

Direktøren er med egne ord "superstolt" af resultatet, som ikke bliver mindre imponerende set i lyset af de seneste års økonomiske krise, som har skærpet kundernes krav om, at it-løsninger skal give en konkret økonomisk eller produktivitetsmæssig gevinst.

"En god ting ved krisen er, at kunderne er blevet mere fokuserede på, hvad de får ud af de løsninger, vi leverer. Det er hårdt arbejde, og der skal løbes stærkere. Kunderne er blevet bedre til at spørge, hvorfor de skal bruge penge. Så der skal argumenteres for de enkelte sager, og økonomien skal hænge sammen. Så på den måde er det blevet vanskeligere, men også mere spændende," siger Brian Atli Andersen.

Også på den teknologiske side er kravene strammet - blandt andet med den nye version af Dynamics NAV, som ifølge Brian Atli Andersen lægger pres på udviklere og konsulenter.

"Der er givetvis mange af mine lidt ældre kolleger, som skal øve sig lidt på den nye NAV, og der er nogle folk, der skal løfte sig uddannelsesmæssigt. Men omvendt kan det også give plads til nye folk, der kommer ind i branchen. Det kan vi godt trænge til," siger han.

Ved siden af NAV-forretningen har Datapro de seneste år suppleret med web-løsninger til både private og offentlige kunder.

"Vi har koblet os på hele udviklingen omkring digitaliseringsløsninger til kommunerne, som i 2015 skal stå klar til, at al kontakt til borgene skal foregå digitalt. Blandt de private kunder er fokus på at øge salget, og det åbner et marked for CRM-systemer og webshops, som giver dem en lavere kontaktpris," fortæller Brian Atli Andersen. Han anslår, at web-løsninger i dag udgør en fjerdedel af Datapros samlede omsætning.

De pæne regnskabstal får dog ikke Datapro til at kaste sig ud i store planer om vækst. Ganske vist er antallet af medarbejdere øget fra 22 til 26, men det ændrer ikke på grundindstillingen, som ifølge Brian Atli Andersen fortsat er at være forsigtig og drive en "god, sund forretning".

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere