Artikel top billede

Københavnsk forhandler tjente en million per ansat

Men kundernes krav skærpes under krisen, lyder det fra Datapros direktør, som præsterer endnu et millionoverskud.

Med endnu et overskud i millionklassen befæster ERP-huset Datapro sin profil som en lille, men særdeles profitabel leverandør af løsninger til Microsoft Dynamics NAV.

Før skat lyder overskuddet på 7,1 millioner kroner - næsten på niveau med forrige års rekord på 7,8 millioner. Til gengæld leverer direktør Brian Atli Andersen med en bruttofortjeneste på 26,5 millioner kroner - svarende til en million per medarbejder - den hidtil bedste indtjening i selskabets historie.

Direktøren er med egne ord "superstolt" af resultatet, som ikke bliver mindre imponerende set i lyset af de seneste års økonomiske krise, som har skærpet kundernes krav om, at it-løsninger skal give en konkret økonomisk eller produktivitetsmæssig gevinst.

"En god ting ved krisen er, at kunderne er blevet mere fokuserede på, hvad de får ud af de løsninger, vi leverer. Det er hårdt arbejde, og der skal løbes stærkere. Kunderne er blevet bedre til at spørge, hvorfor de skal bruge penge. Så der skal argumenteres for de enkelte sager, og økonomien skal hænge sammen. Så på den måde er det blevet vanskeligere, men også mere spændende," siger Brian Atli Andersen.

Også på den teknologiske side er kravene strammet - blandt andet med den nye version af Dynamics NAV, som ifølge Brian Atli Andersen lægger pres på udviklere og konsulenter.

"Der er givetvis mange af mine lidt ældre kolleger, som skal øve sig lidt på den nye NAV, og der er nogle folk, der skal løfte sig uddannelsesmæssigt. Men omvendt kan det også give plads til nye folk, der kommer ind i branchen. Det kan vi godt trænge til," siger han.

Ved siden af NAV-forretningen har Datapro de seneste år suppleret med web-løsninger til både private og offentlige kunder.

"Vi har koblet os på hele udviklingen omkring digitaliseringsløsninger til kommunerne, som i 2015 skal stå klar til, at al kontakt til borgene skal foregå digitalt. Blandt de private kunder er fokus på at øge salget, og det åbner et marked for CRM-systemer og webshops, som giver dem en lavere kontaktpris," fortæller Brian Atli Andersen. Han anslår, at web-løsninger i dag udgør en fjerdedel af Datapros samlede omsætning.

De pæne regnskabstal får dog ikke Datapro til at kaste sig ud i store planer om vækst. Ganske vist er antallet af medarbejdere øget fra 22 til 26, men det ændrer ikke på grundindstillingen, som ifølge Brian Atli Andersen fortsat er at være forsigtig og drive en "god, sund forretning".

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.