Artikel top billede

Længste straf til filmpirat nogensinde

Lederen af pirat-gruppe skal nu sidde bag tremmer i fem år.

Lederen af pirat-gruppen "Imagine" er blevet idømt fem års fængsel ved en domstol i USA. Det skulle være den længste fængselsstraf, der nogensinde er udstedt i en sag om ulovlig fildeling. Den 40-årige Jeremiah Perkins skal desuden betale en erstatning på omkring 100.000 kroner.

Der er tale om en såkaldt "release" gruppe, som har videofilmet nye film i biograferne og lagt dem ud på nettet. Det har været den mest aktive gruppe i verden i perioden fra 2009 til 2011, ifølge anklageskriftet.

Fem medlemmer af gruppen har erklæret sig skyldige i anklagerne, og en af dem blev idømt en straf  på 40 måneders fængsel i december.

Ifølge brancheforbundet Motion Picture Association of America var "Imagine" mere succesfuld end andre grupper på grund af deres "korte latenstider mellem frigivelsen af nye film og deres piratudgaver, den høje kvalitet af deres lydspor, det store antal nye udgivelser og deres forbindelser til internationale leverandører".

Det ser ud til, at piraterne har dystet om at være først til at uploade piratkopier af nye premierefilm, som så er solgt på nettet.
 
Jeremiah Perkins har indrømmet, at han har lejet servere i Frankrig og andre lande til gruppen, registreret domænenavne og oprettet PayPal-konti for at kunne modtage betalinger fra de personer, der har downloadet gruppens film.

Wired skriver, at nogle af gruppens medlemmer har optaget lydsporet til de nye film, mens andre har sneget sig ind i biografen med en camcorder for at lave en videooptagelse. Herefter har man så kombineret lyd og billede til en færdig film.

Det er blandt andet film som "Green Hornet", "Iron Man 2" og "Captain America", der er landet på nettet kort tid efter premieren.

De piratkopierede film er så spredt fra websteder som unleashthe.net, pure-imagination.us og pure-imagination.info.

To andre medlemmer af gruppen er idømt henholdsvis 23 og 30 måneders fængsel, mens et tredje medlem stadig afventer sin dom.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.