Artikel top billede

Længste straf til filmpirat nogensinde

Lederen af pirat-gruppe skal nu sidde bag tremmer i fem år.

Lederen af pirat-gruppen "Imagine" er blevet idømt fem års fængsel ved en domstol i USA. Det skulle være den længste fængselsstraf, der nogensinde er udstedt i en sag om ulovlig fildeling. Den 40-årige Jeremiah Perkins skal desuden betale en erstatning på omkring 100.000 kroner.

Der er tale om en såkaldt "release" gruppe, som har videofilmet nye film i biograferne og lagt dem ud på nettet. Det har været den mest aktive gruppe i verden i perioden fra 2009 til 2011, ifølge anklageskriftet.

Fem medlemmer af gruppen har erklæret sig skyldige i anklagerne, og en af dem blev idømt en straf  på 40 måneders fængsel i december.

Ifølge brancheforbundet Motion Picture Association of America var "Imagine" mere succesfuld end andre grupper på grund af deres "korte latenstider mellem frigivelsen af nye film og deres piratudgaver, den høje kvalitet af deres lydspor, det store antal nye udgivelser og deres forbindelser til internationale leverandører".

Det ser ud til, at piraterne har dystet om at være først til at uploade piratkopier af nye premierefilm, som så er solgt på nettet.
 
Jeremiah Perkins har indrømmet, at han har lejet servere i Frankrig og andre lande til gruppen, registreret domænenavne og oprettet PayPal-konti for at kunne modtage betalinger fra de personer, der har downloadet gruppens film.

Wired skriver, at nogle af gruppens medlemmer har optaget lydsporet til de nye film, mens andre har sneget sig ind i biografen med en camcorder for at lave en videooptagelse. Herefter har man så kombineret lyd og billede til en færdig film.

Det er blandt andet film som "Green Hornet", "Iron Man 2" og "Captain America", der er landet på nettet kort tid efter premieren.

De piratkopierede film er så spredt fra websteder som unleashthe.net, pure-imagination.us og pure-imagination.info.

To andre medlemmer af gruppen er idømt henholdsvis 23 og 30 måneders fængsel, mens et tredje medlem stadig afventer sin dom.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?