Artikel top billede

Sådan skal indbakken tæmmes

Her er de nye teknologier, der skal hjælpe dig med at få styr på din indbakke.

I slutningen af 1971 sendte den amerikanske ingeniør Ray Tomlinson den første e-mail fra en computer til en anden. Der er nu gået mere end 40 år, og den elektroniske post er blevet hvermandseje. Man skulle ikke tro, at det stadig er muligt at forbedre teknologien. Men flere nystartede firmaer i USA satser på netop dette og forsøger at organisere vores indbakke på en mere intelligent måde.

Faktisk er der ikke sket så meget med den grundlæggende mail-teknologi siden Tomlinsons dage. Det største gennembrud kom måske i 2004, da Google introducerede sin Gmail-tjeneste med hele en gigabyte lagerplads og den smarte funktion, som organiserer beskederne i tråde.

I de seneste år er mængden af mail vokset enormt, og mange bruger nu også e-mail til helt andre ting end det, som var det oprindelige formål. Mange virksomheder organiserer eksempelvis gruppeprojekter med e-mails.

Technology Review fortæller om firmaet Orchestra i Palo Alto, som har udviklet en smartphone-app kaldet MailBox, der forvandler indbakken til en to-do-liste.

Mange brugere gør allerede noget lignende ved at markere mails i indbakken som "ulæste" for at indikere, at de indeholder opgaver, som stadig mangler at blive løst.

MailBox klarer det på en smartere måde. Her kan man vælge, at enkelte mails skal placeres i en "snooze" tilstand, hvor de fjernes midlertidigt fra mappen. Men ligesom et vækkeur, der ringer på et bestemt tidspunkt, dukker beskeden så op igen, når tidsperioden er udløbet.

Man kan også vælge, at beskeder kun skal vises igen, når bestemte betingelser er opfyldt - eksempelvis at brugeren er landet i San Francisco og har registreret sin lokation med telefonen.

Orchestra kritiserer, at mail-protokollerne IMAP og POP slet ikke kan følge med dagens internet.

"Det er tunge protokoller, der er udviklet i nettets tidlige dage. De er overhovedet ikke egnet til det mobile internet," siger firmachef Gentry Underwood.

Et andet nystartet firma, Mail Pilot, forsøger også at organisere alle mails i en slags to-do-liste. I stedet for at markere beskeder som "læst" eller "ulæst" kan man vælge mellem "færdig" eller "ufærdig".

Mail Pilot har samlet omkring 300.000 kroner til sin tjeneste på Kickstarter og tester i øjeblikket systemet i en betatest.

Så er der firmaet Tray i San Francisco, som har udviklet en automatisk assistent, der automatisk lærer at sortere brugernes e-mails alt efter deres kontekst. "Vi lærer ud fra dine e-mails," lyder firmaets motto.

Her er der blandt andet mulighed for at indstille et bestemt autosvar, som kun skal sendes ud, hvis én specifik person sender en mail på et forudindstillet tidspunkt.

Men det største problem for firmaerne er nok, at e-mail er på retur. Der har været stor opmærksomhed omkring den franske it-virksomhed Atos, der har indført en "zero-mail policy", og flere andre virksomheder har også forbudt de ansatte at bruge mail.

Mange opfatter mail som et stort spild af tid og vil hellere bruge messenger eller andre teknologier til direkte kommunikation. Men de nye teknologier kan måske redde mailen eller i det mindste forlænge dens levetid, inden den lander på teknologiens gravplads.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.