Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Sådan er Microsofts Surface Pro

Her er, hvad vi ved om Microsofts kommende tablet-pc med Windows 8 Pro.

Microsoft kommer snart med sine Surface Pro tablet-pc'er, som bruger Intel-processorer i stedet for de ARM-chips, der findes i Surface RT. Men processoren er ikke den eneste forskel mellem Surface RT og de kommende Pro-modeller.

Her er et overblik over, hvad vi kan forvente os af de nye tablet-pc'er.

64-bit

I modsætning til Surface, der kører 32 bit, er Surface Pro en rigtig 64-bit tablet-pc. Den bruger en Core i5 Ivy Bridge processor fra Intel. Hvad betyder det for ydelsen? Indtil videre er der ingen anmeldere, der har haft fat i en Microsoft Surface Pro, men CNET har testet en Acer Iconia W700 tablet-pc med samme teknologi. Dens ydelse er omtrent den samme som man får med en almindelig Windows 8 bærbar.

Sikkerhed

Den skulle være på niveau med en normal Windows-computer. Microsoft har også inkluderet BitLocker, der krypterer harddiskens data.

Pen

Microsoft har tidligere forsøgt sig med pen-baserede computere, og den nye Surface Pro kommer også med en pen (der skal købes separat til RT). Det er måske ikke noget, som man umiddelbart har brug for, men for nogle virksomheder kan det være vigtigt. Et tastatur-cover sælges separat.

Skærmen

Surface RT og den nye Pro har den samme skærmstørrelse, 10,6 tommer, men opløsningen er meget højere i Pro-modellen. RT kører med 1.366 x 768 pixels, mens Pro har en opløsning på 1.920 x 1.080. Den har også 10-punkt multitouch, mens RT kun har 5-punkt multitouch.

Batteri-levetid

Intels processorer har generelt en højere ydelse, men bruger også mere energi. Det betyder, at batteriet ikke holder så længe som i Surface RT. Det anslås at batteriet holder i fire-fem timer mellem opladninger. Det er en halvering i forhold til RT-modellen.

Kører Windows 7 programmer

En af de store fordele i den Intel-baserede tablet-pc er, at den er i stand til at afvikle eksisterende Windows 7 desktop-applikationer.

Mere hukommelse og lagerplads

Surface Pro har dobbelt så meget systemhukommelse - 4 GB i stedet for 2 GB - og lagerpladsen er også fordoblet. Men her er det værd at bemærke, at Windows 8 sluger en del af pladsen. På en Windows RT tablet-pc med 32 GB lagerplads kan man risikere, at kun halvdelen af pladsen faktisk er til rådighed.

Størrelse og vægt

Den fysiske enhed er en smule større og tungere end RT, men forskellen er ikke stor. Surface RT måler 10,81 x 6,77 x 0,37 tommer, mens Pro fylder 10,81 x 6,81 x 0,53 tommer (højde x bredde x tykkelse). Vægten oplyses til 0,68 kilo for RT, mens Microsoft kun vil sige at Pro vejer mindre end 0,9 kilo. Det er batteriet, der har øget tablet-pc'ens vægt. RT har et batteri med 31,5 watt-timer, mens Pro kommer med et batteri med 42 watt-timer.

Pris og lancering

Microsoft har tidligere sagt, at Surface Pro kommer i begyndelsen af 2013. I USA skal den koste 899 dollar for en 64 GB-version og 999 dollar for en 128 GB-model.

Softwarefirmaet har selv udsendt et dokument, der sammenligner de tekniske specifikationer for Surface med Windows RT og Surface (Pro) med Windows 8 Pro.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.