Artikel top billede

Sådan er Microsofts Surface Pro

Her er, hvad vi ved om Microsofts kommende tablet-pc med Windows 8 Pro.

Microsoft kommer snart med sine Surface Pro tablet-pc'er, som bruger Intel-processorer i stedet for de ARM-chips, der findes i Surface RT. Men processoren er ikke den eneste forskel mellem Surface RT og de kommende Pro-modeller.

Her er et overblik over, hvad vi kan forvente os af de nye tablet-pc'er.

64-bit

I modsætning til Surface, der kører 32 bit, er Surface Pro en rigtig 64-bit tablet-pc. Den bruger en Core i5 Ivy Bridge processor fra Intel. Hvad betyder det for ydelsen? Indtil videre er der ingen anmeldere, der har haft fat i en Microsoft Surface Pro, men CNET har testet en Acer Iconia W700 tablet-pc med samme teknologi. Dens ydelse er omtrent den samme som man får med en almindelig Windows 8 bærbar.

Sikkerhed

Den skulle være på niveau med en normal Windows-computer. Microsoft har også inkluderet BitLocker, der krypterer harddiskens data.

Pen

Microsoft har tidligere forsøgt sig med pen-baserede computere, og den nye Surface Pro kommer også med en pen (der skal købes separat til RT). Det er måske ikke noget, som man umiddelbart har brug for, men for nogle virksomheder kan det være vigtigt. Et tastatur-cover sælges separat.

Skærmen

Surface RT og den nye Pro har den samme skærmstørrelse, 10,6 tommer, men opløsningen er meget højere i Pro-modellen. RT kører med 1.366 x 768 pixels, mens Pro har en opløsning på 1.920 x 1.080. Den har også 10-punkt multitouch, mens RT kun har 5-punkt multitouch.

Batteri-levetid

Intels processorer har generelt en højere ydelse, men bruger også mere energi. Det betyder, at batteriet ikke holder så længe som i Surface RT. Det anslås at batteriet holder i fire-fem timer mellem opladninger. Det er en halvering i forhold til RT-modellen.

Kører Windows 7 programmer

En af de store fordele i den Intel-baserede tablet-pc er, at den er i stand til at afvikle eksisterende Windows 7 desktop-applikationer.

Mere hukommelse og lagerplads

Surface Pro har dobbelt så meget systemhukommelse - 4 GB i stedet for 2 GB - og lagerpladsen er også fordoblet. Men her er det værd at bemærke, at Windows 8 sluger en del af pladsen. På en Windows RT tablet-pc med 32 GB lagerplads kan man risikere, at kun halvdelen af pladsen faktisk er til rådighed.

Størrelse og vægt

Den fysiske enhed er en smule større og tungere end RT, men forskellen er ikke stor. Surface RT måler 10,81 x 6,77 x 0,37 tommer, mens Pro fylder 10,81 x 6,81 x 0,53 tommer (højde x bredde x tykkelse). Vægten oplyses til 0,68 kilo for RT, mens Microsoft kun vil sige at Pro vejer mindre end 0,9 kilo. Det er batteriet, der har øget tablet-pc'ens vægt. RT har et batteri med 31,5 watt-timer, mens Pro kommer med et batteri med 42 watt-timer.

Pris og lancering

Microsoft har tidligere sagt, at Surface Pro kommer i begyndelsen af 2013. I USA skal den koste 899 dollar for en 64 GB-version og 999 dollar for en 128 GB-model.

Softwarefirmaet har selv udsendt et dokument, der sammenligner de tekniske specifikationer for Surface med Windows RT og Surface (Pro) med Windows 8 Pro.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere