Artikel top billede

Her er fremtidens papirtynde tablet-pc

Forskere har udviklet en meget tynd tablet-pc, der kan bøjes som et stykke papir.

En af de mest spændende gadget-nyheder på CES 2013 i Las Vegas er den papirtynde tablet-pc PaperTab, der er udviklet af canadiske forskere sammen med Intel og Plastic Logic. Hver PaperTab er en fleksibel 10,7-tommers touch-skærm med elektronisk blæk - den samme teknologi, der kendes fra e-læsere.

Men det er ikke meningen, at PaperTab skal bruges som en normal tablet-pc. Forskernes idé er, at du kan have masser af PaperTabs spredt ud på bordet foran dig. Hver PaperTab repræsenterer så en enkelt applikation. Du kan have én til din e-mail, én til browseren, én til lommeregneren og så videre.

Navnet PaperTab har dermed en dobbelt betydning. "Tab" hentyder både til tablet og til den engelske betegnelse for faneblad. I stedet for at bladre gennem mange forskellige faneblade på samme skærm kan du altså have en PaperTab liggende for hvert faneblad.

Det mest interessante aspekt er måske, at hver PaperTab er forbundet med de andre tablet-pc'er i nærheden. Du kan trække to PaperTabs sammen for at udvide en applikation til begge skærme, eller flytte en fil ved at trykke to PaperTabs mod hinanden.

Der er ingen knapper på PaperTab, som styres ved at røre skærmen eller bøje displayets hjørne. Du kan eksempelvis bladre til den næste side ved at bøje det øverste hjørne på den fleksible skærm.

Det er forskere fra Queen's University i Kingston, Ontario, der har udviklet konceptet og præsenterer det på CES. Selvom Intel og Plastic Logic er involveret i projektet, er der indtil videre ingen dato for den kommercielle lancering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.