Artikel top billede

Microsoft: Så mange Windows 8-licenser har vi solgt indtil nu

De seneste salgstal for Windows 8 viser, at det nye operativsystem sælger lige så godt som forgængeren Windows 7.

Microsoft har solgt 60 millioner Windows 8 licenser siden lanceringen i oktober. Det viser de seneste salgstal, som softwarefirmaet netop har fremlagt. Dermed ligger Windows 8 omtrent på niveau med forgængeren Windows 7, hvor Microsoft solgte det samme antal licenser i de første måneder efter lanceringen.

I sin blog kan Microsoft også fortælle, at der nu er certificeret 1.700 hardware-systemer til Windows 8 og Windows RT. Det går også fremad med udviklingen af applikationer til Windows 8. Siden åbningen af Windows Store er antallet af applikationer firedoblet, og der er nu registreret mere end 100 millioner app-downloads. Men det er så mindre end to apps for hver solgt Windows 8 licens.

Microsoft har udsendt de nye tal i forbindelse med det årlige J.P. Morgan Tech Forum på CES i Las Vegas. Softwaregiganten er for første gang ikke repræsenteret med sin egen stand på CES og holdt heller ikke den traditionelle åbnings-keynote, men Microsofts partnere deltager på messen, og Steve Ballmer havde da også en gæsteoptræden under Qualcomms åbningstale mandag.

I slutningen af november fortalte Microsoft, at man havde solgt 40 millioner Windows 8 licenser i de første fire uger efter lanceringen. Det omfatter både installationer på nye computere og opgraderinger.

Frem til den 31. januar er der mulighed for at købe en billig opgradering til Windows 8 Pro. Den koster i øjeblikket 229 kroner som download, mens prisen for en dvd-opgradering ligger på 449 kr.

Windows 8 Pro-opgraderingen kan både installeres på maskiner med Windows XP, Vista og Windows 7.

Flere analysefirmaer har betegnet salget af Windows 8 som "skuffende". Senest har analytikeren Drake Johnstone opgjort, at der kun er solgt 700.000 Surface-computere med Windows RT i fjerde kvartal af 2012. Microsoft havde selv regnet med et salg på to millioner computere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere