Artikel top billede

Microsoft: Så mange Windows 8-licenser har vi solgt indtil nu

De seneste salgstal for Windows 8 viser, at det nye operativsystem sælger lige så godt som forgængeren Windows 7.

Microsoft har solgt 60 millioner Windows 8 licenser siden lanceringen i oktober. Det viser de seneste salgstal, som softwarefirmaet netop har fremlagt. Dermed ligger Windows 8 omtrent på niveau med forgængeren Windows 7, hvor Microsoft solgte det samme antal licenser i de første måneder efter lanceringen.

I sin blog kan Microsoft også fortælle, at der nu er certificeret 1.700 hardware-systemer til Windows 8 og Windows RT. Det går også fremad med udviklingen af applikationer til Windows 8. Siden åbningen af Windows Store er antallet af applikationer firedoblet, og der er nu registreret mere end 100 millioner app-downloads. Men det er så mindre end to apps for hver solgt Windows 8 licens.

Microsoft har udsendt de nye tal i forbindelse med det årlige J.P. Morgan Tech Forum på CES i Las Vegas. Softwaregiganten er for første gang ikke repræsenteret med sin egen stand på CES og holdt heller ikke den traditionelle åbnings-keynote, men Microsofts partnere deltager på messen, og Steve Ballmer havde da også en gæsteoptræden under Qualcomms åbningstale mandag.

I slutningen af november fortalte Microsoft, at man havde solgt 40 millioner Windows 8 licenser i de første fire uger efter lanceringen. Det omfatter både installationer på nye computere og opgraderinger.

Frem til den 31. januar er der mulighed for at købe en billig opgradering til Windows 8 Pro. Den koster i øjeblikket 229 kroner som download, mens prisen for en dvd-opgradering ligger på 449 kr.

Windows 8 Pro-opgraderingen kan både installeres på maskiner med Windows XP, Vista og Windows 7.

Flere analysefirmaer har betegnet salget af Windows 8 som "skuffende". Senest har analytikeren Drake Johnstone opgjort, at der kun er solgt 700.000 Surface-computere med Windows RT i fjerde kvartal af 2012. Microsoft havde selv regnet med et salg på to millioner computere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.