Artikel top billede

Sådan kan batterier styres med smartphone-app

To raketingeniører vil forvandle almindelige AAA-batterier til Bluetooth-enheder.

Forestil dig, at du kan fjernstyre et helt almindeligt batteri og tænde og slukke for strømmen med din smartphone. Det er ideen bag det nye Tethercell, der blev præsenteret i denne uge på CES i Las Vegas. Firmaet Tetherboard kalder det for "verdens første app-klare intelligente batteri".

Et Tethercell batteri har samme størrelse som et almindeligt AA-batteri, men det indeholder et mindre AAA-batteri i et hylster, hvor der også er plads til en Bluetooth-chip. Den sørger så for, at der er en trådløs forbindelse til en smartphone eller tablet-pc.

Det intelligente batteri kan bruges på mange måder. En af de mest basale funktioner er, at man kan se, hvor meget energi der er tilbage, og hvornår batteriet skal skiftes. Forældre kunne bruge app'en til at slukke for batteriet i børnenes legetøj, når de skal sove.

Du kunne drille din sofakammerat ved at slukke for batteriet i fjernbetjeningen til tv'et. Eller indstille at batteriet automatisk skal tændes og slukkes på bestemte tidspunkter.

Det er to raketbyggere fra rumfirmaet SpaceX, der har udviklet konceptet til Tethercell. Trey Madhyastha og Kellan O'Conner samler penge til opfindelsen på crowdfunding-platformen Indiegogo.

De fortæller, at rækkevidden skulle være op til 30 meter, men hvis der en væg imellem, skal afstanden til batteriet dog være noget kortere. Det skulle være muligt at styre op til fire batterier samtidig.

Hvis man bidrager med mindst 29 dollar på Indiegogo, kan man få et eksemplar af batteriet tilsendt, når det er færdig til sommer. Senere skal prisen falde til 10 dollar.

På CES har Tetherboard fremvist en prototype, der styres med en iPhone-app, men en Android-version skulle også være på vej.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.