Artikel top billede

Sådan kan batterier styres med smartphone-app

To raketingeniører vil forvandle almindelige AAA-batterier til Bluetooth-enheder.

Forestil dig, at du kan fjernstyre et helt almindeligt batteri og tænde og slukke for strømmen med din smartphone. Det er ideen bag det nye Tethercell, der blev præsenteret i denne uge på CES i Las Vegas. Firmaet Tetherboard kalder det for "verdens første app-klare intelligente batteri".

Et Tethercell batteri har samme størrelse som et almindeligt AA-batteri, men det indeholder et mindre AAA-batteri i et hylster, hvor der også er plads til en Bluetooth-chip. Den sørger så for, at der er en trådløs forbindelse til en smartphone eller tablet-pc.

Det intelligente batteri kan bruges på mange måder. En af de mest basale funktioner er, at man kan se, hvor meget energi der er tilbage, og hvornår batteriet skal skiftes. Forældre kunne bruge app'en til at slukke for batteriet i børnenes legetøj, når de skal sove.

Du kunne drille din sofakammerat ved at slukke for batteriet i fjernbetjeningen til tv'et. Eller indstille at batteriet automatisk skal tændes og slukkes på bestemte tidspunkter.

Det er to raketbyggere fra rumfirmaet SpaceX, der har udviklet konceptet til Tethercell. Trey Madhyastha og Kellan O'Conner samler penge til opfindelsen på crowdfunding-platformen Indiegogo.

De fortæller, at rækkevidden skulle være op til 30 meter, men hvis der en væg imellem, skal afstanden til batteriet dog være noget kortere. Det skulle være muligt at styre op til fire batterier samtidig.

Hvis man bidrager med mindst 29 dollar på Indiegogo, kan man få et eksemplar af batteriet tilsendt, når det er færdig til sommer. Senere skal prisen falde til 10 dollar.

På CES har Tetherboard fremvist en prototype, der styres med en iPhone-app, men en Android-version skulle også være på vej.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere