Artikel top billede

CBC-direktør ekskluderet i Fredericias borgmesterdrama

Den 62-årige direktør for CBC-kæden er blevet ekskluderet fra partiet Venstre i det dramatiske opgør om borgmesterposten i Fredericia.

CBC-direktør Peder Hvejsel er - mens han er bortrejst til CES-messen i Las Vegas - samtidig involveret i den højdramatiske borgmesterstrid i Fredericia.

Hvejsel har ved siden af hvervet som CBC-direktør i flere årtier plejet en politisk karriere i hjembyen Fredericia. Blandt andet var han Venstres borgmesterkandidat ved forrige kommunalvalg i 2005.

Ved sidste valg i 2009 fik Venstre borgmesterposten i Fredericia. Dog gik posten ikke til Peder Hvejsel, men til den unge Venstre-løve Thomas Banke.

Og så rullede skandalen. Thomas Banke er blevet grebet i bilagsfusk, hvilket har medført, at byrådet har opfordret ham til at trække sig tilbage - herunder også partiet Venstres egne byrådsmedlemmer inklusive Peder Hvejsel.

Men så tog sagen igen en dramatisk vending, da det gik op for den borgerlige fløj i Fredericias byråd, at borgmesterposten villle glide dem af hænde, hvis Thomas Banke forlader sin post. Derfor vendte de nu på en tallerken og opfordrede alligevel Banke til at blive.

Fire ud af Venstres fem byrådsmedlemmer- herunder Peder Hvejsel - fastholdt dog deres kritik, og så sent som i går blev Thomas Banke så ekskluderet af Venstres byrådsgruppe og dermed også af partiet.

Det standpunkt kostede i aftes de fire byrådsmedlemmer deres medlemskab af pertiet Venstre. Her besluttede Venstre vælgerforening i Fredericia nemlig at ekskludere de fire medlemmer, som ikke støtter Thomas Banke.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Peder Hvejsel, der i øjeblikket befinder sig på CES-messen i USA.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.