Artikel top billede

Tablet der kan tåle støv og tæsk - og bruges under vand

Panasonic lancerer to gummi-indpakkede og hårdføre tablets, der skal blæse iPad af banen. Se video her.

Panasonic har siden 1996 lavet ekstra holdbare computere, der er både James Bond og millitæret værdige. Nu træder det japanske firma ind i tablet-æraen.

Panasonic begynder i næste måned at sælge de robuste tablets FZ-G1 og JT-B1.

To hårdføre computere der er tænkt som udendørs arbejdsmaskiner - eller som i det mindste skal kunne klare en arbejdsdag væk fra skrivebordet. De oplagte kunder vil være beredskabstjenester, teknikere og ansatte inden for service- og vedligeholdelsfag. For eksempel folk beskæftiget inden for energiforsyning, lagerarbejde, distribution eller forsikringsbranchen.

Men med en vejledede udsalgspris på 15-16.000 kroner for topmodellen er det heller ikke en tablet, der bliver solgt i detailhandlen.

En kraftfuld Windows-maskine

FZ-G1 er en 10,1 tommer stor tablet, der kører Windows 8 Pro på Intel Ivybridge.

At den skal kunne bruges under ekstreme forhold understreges af, at den kan tåle temperaturer fra mellem -20 til +60 grader. Et fald på 120 cm tager heller ikke livet af den. En IP65-certificering betyder, at den er modstandsdygtig over for støv og vand og burde kunne tåle fem minutter nedsunket i vand.

Der er som udgangspunkt otte timers brug i et batteri, men da det er udskifteligt, kan man arbejde i længere tid uden et strømstik i nærheden. SSD-harddisken kan også udskiftes af brugeren selv.

Windows-platformen gør det muligt at lave forretnings-specifikke applikationer i et mere åbent miljø end for eksempel iOS.

Der er som standard input via HDMI og USB 3.0. Men en specialport kan konfigureres til seriel port, ekstra USB og SD-kort - ligesom der kan tilføjes en kortlæser, hvis det er nødvendigt i den pågældende arbejdssituation. 

En håndholdt lille sag

Lillebroderen JT-B1 er til gengæld syv tommer stor og kører med Android 4.0. Den er tænkt som et arbejdsredskab til personale, der skal scanne, godkende eller dokumentere. Det kan man gøre med kameraet på 13 megapixel.

De tre fysiske genvejsknapper på fronten er programmerbare. Det vil sige, at man for eksempel kan udvikle en dokumentations-app, der tændes med den første knap, tager billede med den næste og sender dokumentationen med den tredje.

Den store tablet er prissat til 2140 euro. Den lille 800 euro. Tabletterne vil dog typisk blive solgt til særpriser i projekter, hvor Panasonic hjælper med opsætning og tilretning.

Panasonic lancerede allerede sidste år deres bud på en robust indendørs tablet, FZ-A1.

Se vores korte video-præsentation af FZ-G1:
[video splash=107613]0ac81324-a202-5b16.mp4[/video]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere