Artikel top billede

Amazon starter nyt forsøg på at redde musik-cd'en

For at få gang i det faldende cd-salg vil Amazon nu tilbyde, at cd-købere kan få digitale kopier af sangene gemt i skyen.

I mange år er salget af musik-cd'er gået tilbage, men det er måske for tidligt at erklære cd'ens død. Amazon forsøger nu at puste nyt liv i den gamle musik-skive med en ny service, hvor alle, som bestiller en musik-cd, automatisk modtager digitale kopier af sangene gemt i Amazons sky. Her kan man så straks lytte til musikken med alle webopkoblede enheder - og behøver ikke vente indtil cd'en dumper ind ad brevsprækken.

Det er CNET, der kan fortælle om Amazons cd-planer. Den store netgigant har ikke selv bekræftet historien, men flere kilder fortæller, at den nye service har fået det interne navn "auto rip". Det bliver betegnet som det mest betydningsfulde tiltag på cd-markedet i flere år.

De samme kilder fortæller, at Amazon ligeledes overvejer at tilbyde gratis adgang til digitale sange fra alle de cd'er, som kunderne tidligere har købt. Hvis man har købt mange musik-cd'er hos Amazon tidligere, har man altså pludselig adgang til et stort digitalt musikarkiv - uden selv at skulle "rippe" sine cd'er.

For ti år siden havde Amazon et meget stort salg af musik-cd'er - men så kom iTunes og de mange andre musik-butikker og streaming-tjenester som Spotify.

Hollywood-industrien har forsøgt sig med et lignende initiativ for at få gang i salget af dvd- og Blu-ray-film. Her er man gået sammen om et etablere en ny platform for digital underholdning kaldet Ultraviolet, hvor film kan streames til alle slags enheder. En af ideerne er, at købere af dvd'er og Blu-ray-film kan få adgang til en gratis digital kopi af film, der streames fra skyen.

Apple har også en tjeneste kaldet iTunes Match, hvor man kan uploade hele sin musiksamling til skyen. Her skal man dog selv rippe musik-cd'erne, men til gengæld er det normalt ikke nødvendigt at uploade hele filen. Tjenesten scanner selv musikken på den lokale computer og finder de matchende musiktitler i det store bibliotek med 20 millioner sange hos iTunes Store.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?