Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Amazon starter nyt forsøg på at redde musik-cd'en

For at få gang i det faldende cd-salg vil Amazon nu tilbyde, at cd-købere kan få digitale kopier af sangene gemt i skyen.

I mange år er salget af musik-cd'er gået tilbage, men det er måske for tidligt at erklære cd'ens død. Amazon forsøger nu at puste nyt liv i den gamle musik-skive med en ny service, hvor alle, som bestiller en musik-cd, automatisk modtager digitale kopier af sangene gemt i Amazons sky. Her kan man så straks lytte til musikken med alle webopkoblede enheder - og behøver ikke vente indtil cd'en dumper ind ad brevsprækken.

Det er CNET, der kan fortælle om Amazons cd-planer. Den store netgigant har ikke selv bekræftet historien, men flere kilder fortæller, at den nye service har fået det interne navn "auto rip". Det bliver betegnet som det mest betydningsfulde tiltag på cd-markedet i flere år.

De samme kilder fortæller, at Amazon ligeledes overvejer at tilbyde gratis adgang til digitale sange fra alle de cd'er, som kunderne tidligere har købt. Hvis man har købt mange musik-cd'er hos Amazon tidligere, har man altså pludselig adgang til et stort digitalt musikarkiv - uden selv at skulle "rippe" sine cd'er.

For ti år siden havde Amazon et meget stort salg af musik-cd'er - men så kom iTunes og de mange andre musik-butikker og streaming-tjenester som Spotify.

Hollywood-industrien har forsøgt sig med et lignende initiativ for at få gang i salget af dvd- og Blu-ray-film. Her er man gået sammen om et etablere en ny platform for digital underholdning kaldet Ultraviolet, hvor film kan streames til alle slags enheder. En af ideerne er, at købere af dvd'er og Blu-ray-film kan få adgang til en gratis digital kopi af film, der streames fra skyen.

Apple har også en tjeneste kaldet iTunes Match, hvor man kan uploade hele sin musiksamling til skyen. Her skal man dog selv rippe musik-cd'erne, men til gengæld er det normalt ikke nødvendigt at uploade hele filen. Tjenesten scanner selv musikken på den lokale computer og finder de matchende musiktitler i det store bibliotek med 20 millioner sange hos iTunes Store.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.