Artikel top billede

Varer for millioner tynger forhandlerfusion

Nyfusioneret forhandler har mere end 100 millioner kroner ude at svømme.

It-forhandleren Comm2ig har i forlængelse af sidste års fusion mellem forhandlerne Comm/2 og 2ig valgt at lukke et mindre skelet ud af skabet.

Ifølge det seneste regnskab fra Comm2ig har man i forbindelse med overtagelsen af 2ig valgt at bogføre tilgodehavender og varelagre fra dette selskab.

Det fremgår ikke præcis, hvor store beløb der stammer fra 2ig. Men af regnskabet fremgår det, at de to poster nu er steget med tilsammen 55 millioner kroner til 102 millioner kroner, hvoraf det samlede varelager udgør 28 millioner kroner, mens debit hos kunderne løber op i mere end 74 millioner.

Beløbene påvirker ikke det samlede regnskabsresultat, men har dog den konsekvens, at selskabets soliditet er faldet fra 45 til 25 procent. Når fusionen mellem Comm/2 og 2ig er endeligt gennemført, forventer selskabet at vinde noget af det tabte land tilbage igen og øge soliditeten til cirka 34 procent.

Comm2igs direktør Stig Juul har ikke ønsket at kommentere regnskabet direkte, men skriver i en mail til ChannelWorld at:

"Som følge af, at fusionen af de to selskaber først foretages med regnskabsmæssig virkning pr. 1. juli 2012, opstår situationen med stigende pengebindinger og faldende soliditet. I forbindelse med fusionen pr. 1. juli 2012 af de to selskaber, opnås en soliditet som vi anser for tilfredsstillende. Vi arbejder hele tiden med at optimere vores pengebindinger. Denne proces er fortsat efter regnskabsafslutningen. Fusionen foretages med regnskabsmæssig virkning pr. 1. juli 2012 (og) forventes vedtaget i januar 2013. Fusionen har afventet, at årsrapporten for Comm2ig blev udarbejdet."

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.