Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Foto: Ikea)

Ikeas smart-tv lanceres i Danmark

Danskerne har ventet længe på Ikeas smart-tv. Men nu er det endelig klar til salg i Danmark.

Sidste år kunne ComON fortælle om Ikeas smart-tv med navnet Uppleva. Det er en integreret pakke, hvor selve skærmen og tilhørende elektronik er indbygget i et tv-møbel, der kan specificeres i flere farver og størrelser.

Det blev lanceret i fem lande sidste sommer, og salget gik over al forventning, men den planlagte lancering i Danmark den 1. oktober 2012 måtte udskydes. Produktionen kunne slet ikke følge med.

Nu er ventetiden slut. Ikea fortæller, at den nye medieløsning bliver lanceret i Danmark den 22. januar. Fra denne dato kan Uppleva købes i de fem danske Ikea-varehuse, og selskabet fortæller, at medarbejderne er blevet uddannet til at kunne rådgive og vejlede om tv-produktet.

Samtidig beder Ikea om hjælp til at finde på en ny betegnelse for denne nye møbelkategori. Betegnelsen "integreret medieløsning" er trods alt ikke så mundret.

"Det bliver spændende at se, om vi ender ud med et ord, som kan vinde indpas. Det er ikke en konkurrence, men chancen for at hjælpe Ikea og Danmark med at få skabt en ny fællesbetegnelse. Og hvem ved - måske et helt nyt ord i den danske retskrivningsordbog," siger Lena Gaarde, der er marketingchef hos Ikea Danmark.

Uppleva omfatter et LED Smart TV i fire forskellige størrelser - 46, 40, 32 og 24 tommer - og et 2.1 lydsystem med trådløs subwoofer og adgang til internettet. Som en integreret del af medieløsningens tilhørende møbel er der en indbygget CD/DVD/Blu-ray afspiller. Medieløsningen fås i højglans sort og hvid.

De fem lande Sverige, Polen, Frankrig, Tyskland og Italien blev udvalgt som pilot-markeder, og Ikea fortæller, at især den hvide variant og de komplette løsninger har vist sig at være de mest populære.

Prisen afhænger af den valgte kombination af reol og tv. En Bestå/Uppleva reol med 40-tommers tv koster således 10.747 kr., mens en Bestå/Uppleva tv-bænk med skærm i samme størrelse sælges for 8.427 kr.

Læs også:

Galleri: Sådan vil Ikea overtage dit hus-alter

Test: Så god er Ikeas fladskærm
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere