Artikel top billede

Ikeas smart-tv lanceres i Danmark

Danskerne har ventet længe på Ikeas smart-tv. Men nu er det endelig klar til salg i Danmark.

Sidste år kunne ComON fortælle om Ikeas smart-tv med navnet Uppleva. Det er en integreret pakke, hvor selve skærmen og tilhørende elektronik er indbygget i et tv-møbel, der kan specificeres i flere farver og størrelser.

Det blev lanceret i fem lande sidste sommer, og salget gik over al forventning, men den planlagte lancering i Danmark den 1. oktober 2012 måtte udskydes. Produktionen kunne slet ikke følge med.

Nu er ventetiden slut. Ikea fortæller, at den nye medieløsning bliver lanceret i Danmark den 22. januar. Fra denne dato kan Uppleva købes i de fem danske Ikea-varehuse, og selskabet fortæller, at medarbejderne er blevet uddannet til at kunne rådgive og vejlede om tv-produktet.

Samtidig beder Ikea om hjælp til at finde på en ny betegnelse for denne nye møbelkategori. Betegnelsen "integreret medieløsning" er trods alt ikke så mundret.

"Det bliver spændende at se, om vi ender ud med et ord, som kan vinde indpas. Det er ikke en konkurrence, men chancen for at hjælpe Ikea og Danmark med at få skabt en ny fællesbetegnelse. Og hvem ved - måske et helt nyt ord i den danske retskrivningsordbog," siger Lena Gaarde, der er marketingchef hos Ikea Danmark.

Uppleva omfatter et LED Smart TV i fire forskellige størrelser - 46, 40, 32 og 24 tommer - og et 2.1 lydsystem med trådløs subwoofer og adgang til internettet. Som en integreret del af medieløsningens tilhørende møbel er der en indbygget CD/DVD/Blu-ray afspiller. Medieløsningen fås i højglans sort og hvid.

De fem lande Sverige, Polen, Frankrig, Tyskland og Italien blev udvalgt som pilot-markeder, og Ikea fortæller, at især den hvide variant og de komplette løsninger har vist sig at være de mest populære.

Prisen afhænger af den valgte kombination af reol og tv. En Bestå/Uppleva reol med 40-tommers tv koster således 10.747 kr., mens en Bestå/Uppleva tv-bænk med skærm i samme størrelse sælges for 8.427 kr.

Læs også:

Galleri: Sådan vil Ikea overtage dit hus-alter

Test: Så god er Ikeas fladskærm
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.