Artikel top billede

Her er biblioteket uden bøger

Det nye fremtids-bibliotek minder om en Apple Store med lange rækker af computere - men ingen papirbøger.

Et bibliotek uden bøger lyder som en selvmodsigelse, men i efteråret kommer det første papirløse bibliotek i USA. Her er der kun e-bøger, og i stedet for endeløse rækker med papirbøger er der rækker med stationære computere og tablet-pc'er, hvor man kan læse teksterne. Det første BiblioTech skal åbne i Bexar County i Texas, men senere skal konceptet udvides til andre byer.

Initiativtageren til projektet, Nelson Wolff, fortæller at han fik ideen efter at have læst Walter Isaacson's biografi om Steve Jobs, og de første koncept-tegninger viser da også, at bibliotekets indretningen er inspireret af de kendte Apple-butikker.

Fra starten vil der være 100 e-læsere, som man kan bruge eller låne med hjem, og yderligere 50 e-læsere til børn, 50 stationære computere, 25 bærbare og 25 tablet-pc'er, som kan bruges på biblioteket.

"Vi ved alle, at verden forandrer sig. Jeg læser selv masser af bøger. Jeg læser hardcover-bøger, jeg har en samling med 1.000 førsteudgaver. Bøger er meget vigtige for mig. Men verden er anderledes nu, og det er den bedste, mest effektive metode til at hjælpe vores lokalsamfund," siger Nelson Wolff til ABC News.

Bibliotekets gæster kan så vælge at læse e-bøger på en af enhederne i biblioteket, låne en e-læser i en begrænset periode eller tage deres egen e-læser med på biblioteket og overføre bøgerne til enheden.

Der er indgået en aftale med forskellige udbydere og distributører af e-bøger, som stiller mere end 10.000 nyere titler til rådighed sammen med en større samling af klassikere. Det skal så løbende udvides.

BiblioTech bliver også et sted, hvor man kan uddanne sig i at bruge de mange nye elektroniske enheder.

"Det bliver et læringsmiljø - du vil være i stand til at lære om teknologien og få adgang til en enorm mængde af information," forklarer Wolff.

For børn er der et særligt område med interaktive borde og vægge, og der arbejdes på at tilføje andre medietyper til biblioteket, som film og musik.

Faktisk er biblioteket ikke helt papirløst alligevel, for det er stadig muligt at få printet sider fra bøgerne - men det skal brugerne så betale for.
IT-JOB

Banking Circle

Senior UX Designer

Rigspolitiet (PET)

Netværksspecialister

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Seniorprojektledere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.