Artikel top billede

Censur-skandale rammer it-mediegigant

Først blev Hopper-boksen kåret som det bedste nye produkt på CES-messen i Las Vegas. Så blev boksen fjernet fra konkurrencen. Hvad var der sket?

Den store amerikanske it-portal CNET er nu ramt af en skandale, der sætter alvorlige spørgsmålstegn ved den redaktionelle uafhængighed i nyhedsdækningen. Det hele startede med, at CNET-redaktionen kårede set-top-boksen Hopper som det bedste nye produkt på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas.

Det er en meget stor ære og en flot udmærkelse på den store årlige messe for forbrugerelektronik, hvor der blev præsenteret hundredvis af nye it-produkter - alt fra supertynde computere og tablet-pc'er til konsoller og smartphones.

Men det var altså Hopper, der blev kåret som "Best of CES" hos CNET. Det varede nu ikke så længe. CNET er ejet af den store amerikanske mediekoncern CBS, og her var man ikke tilfreds med, at Hopper havde fået prisen. CBS greb ind og fik Hopper fjernet fra konkurrencen. Nu blev Hopper end ikke nævnt blandt de bedste produkter.

I første omgang lød historien, at Hopper-boksen var blevet slettet fra listen over kandidater til prisen. Men så kom det frem, at Hopper faktisk havde vundet prisen, og så var blevet diskvalificeret efterfølgende.

The Verge har afsløret historien om, at CBS har tvunget CNET til at ændre sin "Best of CES" kåring, og nu har den ansvarshavende chefredaktør hos CNET, Lindsay Turrentine, leveret sin egen forklaring.

Hun fortæller, at Hopper blev valgt som det bedste produkt på CES fordi den har en række innovative funktioner, herunder muligheden for at sende optagede tv-programmer til iPad.

Men senere blev man opmærksom på en igangværende retssag mellem CBS og Hopper-producenten Dish. CBS har sagsøgt Dish, fordi boksen indeholder en funktion, som kan bruges til at fjerne reklamepauser fra optagelserne.

Samtidig afviser chefredaktøren at træde tilbage på grund af sagen. Men den kendte CNET-journalist Greg Sandoval har allerede taget konsekvensen og har sagt op. Han skriver på Twitter, at han ikke længere er overbevist om, at CBS vil garantere den redaktionelle uafhængighed.

Prisen for det bedste produkt på CES gik i stedet til tablet-pc'en Razer Edge, som er en pc, konsol og tablet i en samlet pakke. Den kører med Windows 8.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.