Artikel top billede

Ny Android-software sikrer dine telefonsamtaler mod aflytning

PGP-opfinderen Phil Zimmermann er klar med et nyt program til Android, Silent Phone, som skal beskytte telefon-samtaler mod aflytning.

Phil Zimmermann er berømt for sit krypteringsprogram PGP (Pretty Good Privacy), som udløste en lang kamp med de amerikanske myndigheder, og nu er han klar med et nyt program til at kryptere telefonopkald, videokald, sms, mail og andre former for kommunikation på Android-smartphones.

Den nye app Silent Phone til Android ligger klar til download i Google Play Store. Det er gratis at hente applikationen til Android 2.3.3 eller nyere, men det koster 20 dollar om måneden at bruge tjenesten. Brugeren får så et nyt telefonnummer, der skal bruges til den sikre kommunikation.

Firmaet Silent Circle har udviklet sin egen protokol, ZRTP, der sørger for at opbygge en sikker krypteret forbindelse mellem to personer, der begge bruger programmet.

Hvis det kun er den ene af brugerne, der har Silent Circle, bliver forbindelsen kun krypteret til firmaets servere.

Det kan stadig være nyttigt for brugere i lande, hvor man frygter, at myndighederne lytter med i kommunikationen.

Den pågældende funktion, Expanded Network Calling, er dog ikke helt klar endnu.

Blandt firmaets stiftere er også den tidligere skarpskytte Mike Janke, den tidligere Navy-Seal-kommandant Vic Hyder og PGP-medstifteren Jon Callas. De tætte personlige relationer til det amerikanske militær kan blive et problem for firmaet, når krypterings-løsningen skal sælges uden for USA.

PGP tilhører i dag Symantec, og Zimmermann kritiserer, at det har "bevæget sig for langt væk fra de individuelle brugere". Han mener, at Symantec har valgt at fokusere på virksomheder og glemt de private brugere.

Zimmermann lancerede faktisk helt tilbage i 1996 et program til sikker talekommunikation over internet, PGPfone, men det blev aldrig nogen stor succes.

Der findes også en version af Silent Phone til iOS, og der er annonceret versioner til Windows og Mac-computere.

Silent Circle lover, at der ikke er nogen skjulte bagdøre i systemet, og det skulle være helt umuligt at knække krypteringen. Hver kodenøgle bliver kun brugt en enkelt gang og derefter destrueret.

Firmaet har sit hovedkontor i National Harbor i Maryland, men serverne er placeret i Canada af juridiske årsager.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.