Artikel top billede

Ny Android-software sikrer dine telefonsamtaler mod aflytning

PGP-opfinderen Phil Zimmermann er klar med et nyt program til Android, Silent Phone, som skal beskytte telefon-samtaler mod aflytning.

Phil Zimmermann er berømt for sit krypteringsprogram PGP (Pretty Good Privacy), som udløste en lang kamp med de amerikanske myndigheder, og nu er han klar med et nyt program til at kryptere telefonopkald, videokald, sms, mail og andre former for kommunikation på Android-smartphones.

Den nye app Silent Phone til Android ligger klar til download i Google Play Store. Det er gratis at hente applikationen til Android 2.3.3 eller nyere, men det koster 20 dollar om måneden at bruge tjenesten. Brugeren får så et nyt telefonnummer, der skal bruges til den sikre kommunikation.

Firmaet Silent Circle har udviklet sin egen protokol, ZRTP, der sørger for at opbygge en sikker krypteret forbindelse mellem to personer, der begge bruger programmet.

Hvis det kun er den ene af brugerne, der har Silent Circle, bliver forbindelsen kun krypteret til firmaets servere.

Det kan stadig være nyttigt for brugere i lande, hvor man frygter, at myndighederne lytter med i kommunikationen.

Den pågældende funktion, Expanded Network Calling, er dog ikke helt klar endnu.

Blandt firmaets stiftere er også den tidligere skarpskytte Mike Janke, den tidligere Navy-Seal-kommandant Vic Hyder og PGP-medstifteren Jon Callas. De tætte personlige relationer til det amerikanske militær kan blive et problem for firmaet, når krypterings-løsningen skal sælges uden for USA.

PGP tilhører i dag Symantec, og Zimmermann kritiserer, at det har "bevæget sig for langt væk fra de individuelle brugere". Han mener, at Symantec har valgt at fokusere på virksomheder og glemt de private brugere.

Zimmermann lancerede faktisk helt tilbage i 1996 et program til sikker talekommunikation over internet, PGPfone, men det blev aldrig nogen stor succes.

Der findes også en version af Silent Phone til iOS, og der er annonceret versioner til Windows og Mac-computere.

Silent Circle lover, at der ikke er nogen skjulte bagdøre i systemet, og det skulle være helt umuligt at knække krypteringen. Hver kodenøgle bliver kun brugt en enkelt gang og derefter destrueret.

Firmaet har sit hovedkontor i National Harbor i Maryland, men serverne er placeret i Canada af juridiske årsager.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere