Artikel top billede

Nordjysk printforhandler høvler af på gælden - Horsens-sag spøger

Opbakning fra Konica Minolta sikrer arbejdsro i "god og sund" Aalborg-forhandler, som stadig er plaget af milliongæld efter "Horsens-sag"

Hvis det ikke lige var for en gæld på mere end otte millioner kroner ville alt være godt i Art of Print Solutions. Men opbakning fra hovedleverandøren Konica Minolta og banken sikrer den fortsatte drift af den aalborgensiske printforhandler.

Selskabets seneste regnskab viser, at direktør Tommy Pedersen og hans syv øvrige ansatte trods et vanskeligt marked præsterer en solid indtjening, som munder ud i et overskud før skat på 2,5 millioner kroner. Til sammenligning lød overskuddet året før på 1,2 millioner.

Med overskuddet høvler forhandleren endnu et solidt stykke af den gæld, som man arvede tilbage i 2009, da Art of Print Solutions overtog forpligtelser for mere end ti millioner kroner efter den krakkede Horsens forhandler, AM IT Partner.

I dag har Art of Print Solutions en negativ egenkapital på knap otte millioner kroner, men fortsætter alligevel driften med kredit fra banken og sidst men ikke mindst Konica Minolta.

"Jeg er utrolig glad for den store opbakning vi får fra Konica Minolta og vores finansielle bagland. Deres opbakning er også det eneste værdige at gøre, når man kan se, at vores forretning i kernen er sund og god, og at den skal fortsætte," siger direktør Tommy Pedersen, som ikke ønsker at oplyse, hvor stor omsætningen i forretningen er.

Han fortæller, at de gode takter i sidste regnskabsår er fortsat i indeværende regnskabsår med vækst og mange nye kunder.

"Vi går ud af flere fingre med salg af udstyr og løsninger til in house- og ex house-trykkerier og på B2B-markedet, hvor vi har fået flere kunder end vi har mistet," fortæller Tommy Pedersen.

Han kan samtidig glæde sig over et stærkt forbedret cash flow, som slår igennem på regnskabsbalancen, hvor tilgodehavender hos kunderne er sænket med godt og vel halvanden million kroner.

"Vi får god sparring om, hvordan vi kan strømline vores forretning, så vi er godt på vej. Jeg vil kalde det en behersket succes," siger Tommy Pedersen.

Hos Konica Minolta bekræfter administrerende direktør Martin Rahbek opbakning til den nordjyske partner.

"Vi er glade for, at vi har en dygtig partner i lokalområdet, der har været god til at generere overskud," siger Martin Rahbek, som dog ikke vil gå i detaljer med, hvordan Konica Minolta støtter forhandleren.

"Vi er en af de store kreditorer," lyder hans kortfattede kommentar.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.