Artikel top billede

Nordjysk printforhandler høvler af på gælden - Horsens-sag spøger

Opbakning fra Konica Minolta sikrer arbejdsro i "god og sund" Aalborg-forhandler, som stadig er plaget af milliongæld efter "Horsens-sag"

Hvis det ikke lige var for en gæld på mere end otte millioner kroner ville alt være godt i Art of Print Solutions. Men opbakning fra hovedleverandøren Konica Minolta og banken sikrer den fortsatte drift af den aalborgensiske printforhandler.

Selskabets seneste regnskab viser, at direktør Tommy Pedersen og hans syv øvrige ansatte trods et vanskeligt marked præsterer en solid indtjening, som munder ud i et overskud før skat på 2,5 millioner kroner. Til sammenligning lød overskuddet året før på 1,2 millioner.

Med overskuddet høvler forhandleren endnu et solidt stykke af den gæld, som man arvede tilbage i 2009, da Art of Print Solutions overtog forpligtelser for mere end ti millioner kroner efter den krakkede Horsens forhandler, AM IT Partner.

I dag har Art of Print Solutions en negativ egenkapital på knap otte millioner kroner, men fortsætter alligevel driften med kredit fra banken og sidst men ikke mindst Konica Minolta.

"Jeg er utrolig glad for den store opbakning vi får fra Konica Minolta og vores finansielle bagland. Deres opbakning er også det eneste værdige at gøre, når man kan se, at vores forretning i kernen er sund og god, og at den skal fortsætte," siger direktør Tommy Pedersen, som ikke ønsker at oplyse, hvor stor omsætningen i forretningen er.

Han fortæller, at de gode takter i sidste regnskabsår er fortsat i indeværende regnskabsår med vækst og mange nye kunder.

"Vi går ud af flere fingre med salg af udstyr og løsninger til in house- og ex house-trykkerier og på B2B-markedet, hvor vi har fået flere kunder end vi har mistet," fortæller Tommy Pedersen.

Han kan samtidig glæde sig over et stærkt forbedret cash flow, som slår igennem på regnskabsbalancen, hvor tilgodehavender hos kunderne er sænket med godt og vel halvanden million kroner.

"Vi får god sparring om, hvordan vi kan strømline vores forretning, så vi er godt på vej. Jeg vil kalde det en behersket succes," siger Tommy Pedersen.

Hos Konica Minolta bekræfter administrerende direktør Martin Rahbek opbakning til den nordjyske partner.

"Vi er glade for, at vi har en dygtig partner i lokalområdet, der har været god til at generere overskud," siger Martin Rahbek, som dog ikke vil gå i detaljer med, hvordan Konica Minolta støtter forhandleren.

"Vi er en af de store kreditorer," lyder hans kortfattede kommentar.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?