Artikel top billede

Ny forskning afslører global web-censur

Forskere har nu afsløret, hvordan teknologi fra Blue Coat bruges til censur og overvågning verden over.

I mange af verdens diktatur-stater bliver netværksteknologi fra det amerikanske firma Blue Coat brugt til at overvåge og begrænse adgangen til internet. Det fortæller canadiske forskere fra projektet Citizen Lab på universitetet i Toronto i en ny rapport.

De har gennemsøgt nettet for at finde spor efter Blue Coat-hardwaren ProxySG og PacketShaper, der kan anvendes til at filtrere, censurere og overvåge nettrafikken.

Forskerne har fundet 61 Blue Coat enheder i lande, der er kendt for at undertrykke menneske-rettighederne eller begrænse adgangen til frie informationer på nettet. Det gælder blandt andet Saudi-Arabien, Bahrain, Qatar, Nigeria, Kina, Rusland og Venezuela.

Allerede for to år siden kunne forskerne afsløre, at Blue Coat-teknologi anvendes i Syrien og Burma.

Den amerikanske producent måtte efterfølgende indrømme, at flere enheder er endt i Syrien, men afviste, at man handler direkte med landet. De pågældende enheder er leveret til Dubai og skulle bruges i det irakiske kommunikations-ministerium, lød forklaringen dengang.

Firmaer som Blue Coat forsvarer sig med, at det er umuligt at spore, om produkterne bliver solgt videre eller leveret til diktaturlande gennem mellemmænd.

Der er ingen eksport-begrænsninger på Blue Coats teknologi til netværks-overvågning, men ligesom andre producenter må selskabet ikke handle med sanktions-ramte lande som Syrien, Iran og Nordkorea.  

De canadiske forskere opfordrer nu til strengere kontrol med spredningen af overvågnings-teknologi.

Den samme forsker-gruppe har tidligere påvist, at Bahrain har brugt FinSpy-software til at overvåge politiske aktivister.

Samtidig understreger forskerne over for New York Times, at man ikke ønsker at dæmonisere teknologien.

Mange virksomheder anvender Blue Coats produkter til indholdsfiltrering og "deep packet inspection" til legitime formål. Men de kan også misbruges til censur og overvågning, hvis de lander i de forkerte hænder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.