Artikel top billede

Datacon brændte sig på jysk eventyr

Opkøb af ERP-hus og et mat hardwaremarked sætter tydelige spor i Datacons regnskab. Men nu er vi klar til ny ekspansion, siger direktør.

Investeringer i en krisetid er både dyrt og risikabelt. Det må den nordsjællandske enterprise-forhandler Datacon sande efter snart to år præget af et dybfrossent hardwaresalg, en mislykket satsning på det jyske marked plus et offensivt opkøb på ERP-markedet.

Det munder ud i et regnskab for 2011/2012, der efter en årrække med voldsom vækst viser et fald i omsætningen otte procent til 219 millioner kroner. På bundlinien ender det med et beskedent overskud på 230.000 kroner mod sidste års resultat på godt to millioner kroner.

"Det har ikke været noget fedt år, men det positive er, at vi er fuldt beredt til fremtiden. Vi har skåret til og ryddet op, og har gjort os klar til en fornyet ekspansion," siger Datacons direktør Jan Misser om regnskabet, som han betegner som "ikke tilfredsstillende, men acceptabelt".

Den største belastning af regnskabet stammer fra et mislykket forsøg på at opbygge et jysk ben på Datacons salg af infrastruktur og løsninger til enterprisemarkedet. Satsningen faldt sammen med at der midt i 2011 gik dybfrost i hardwaremarkedet, og i april 2012 blev tre sælgere fyret.

"Op til ferien i 2011 så det godt ud, og vi var overbevist om, at nu skulle vi i gang igen. Vi havde ekspanderet vores hardwareforretning kraftigt i årene forud, så vi fortsatte og sagde, at det nu skulle gå ud over Jylland. Men det gik ikke og så måtte vi tage de øretæver, der fulgte med. Det har da nok kostet et par millioner på bundlinien," fortæller Jan Misser.

Det seneste år har også budt på et offensivt skridt med opkøbet af det aarhusianske ERP-hus Attentive, som med nye kunder og 14 konsulenter på Microsofts Dynamics AX har gjort Datacon til landets fjerdestørste forhandler på det produktområde. Det har gjort ERP-løsninger til det største ben i Datacons forretning, og Jan Misser forudser kraftig ekspansion på det område over de næste par år. Opkøbet trækker dog også regnskabet nedad.

"Købsprisen skal afskrives, og så er der en række omkostninger og forpligtelser ved overtagelsen," siger Jan Misser.

"Vi har brugt 2011 og 2012 til at strømline vores forretning. Vi har købt en virksomhed med alt, hvad det indebærer og så har vi haft et falleret forsøg på at skabe en salgsafdeling i det jyske. Men vi har kræfterne og musklerne til det, og så har vi ikke en kapitalfond eller eksterne investorer, der sidder og skriger. Det gør os manøvredygtige. Vi kan sætte penge af, men vi kan også hurtigt komme ud af det," slutter Jan Misser.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?