Artikel top billede

Datacon brændte sig på jysk eventyr

Opkøb af ERP-hus og et mat hardwaremarked sætter tydelige spor i Datacons regnskab. Men nu er vi klar til ny ekspansion, siger direktør.

Investeringer i en krisetid er både dyrt og risikabelt. Det må den nordsjællandske enterprise-forhandler Datacon sande efter snart to år præget af et dybfrossent hardwaresalg, en mislykket satsning på det jyske marked plus et offensivt opkøb på ERP-markedet.

Det munder ud i et regnskab for 2011/2012, der efter en årrække med voldsom vækst viser et fald i omsætningen otte procent til 219 millioner kroner. På bundlinien ender det med et beskedent overskud på 230.000 kroner mod sidste års resultat på godt to millioner kroner.

"Det har ikke været noget fedt år, men det positive er, at vi er fuldt beredt til fremtiden. Vi har skåret til og ryddet op, og har gjort os klar til en fornyet ekspansion," siger Datacons direktør Jan Misser om regnskabet, som han betegner som "ikke tilfredsstillende, men acceptabelt".

Den største belastning af regnskabet stammer fra et mislykket forsøg på at opbygge et jysk ben på Datacons salg af infrastruktur og løsninger til enterprisemarkedet. Satsningen faldt sammen med at der midt i 2011 gik dybfrost i hardwaremarkedet, og i april 2012 blev tre sælgere fyret.

"Op til ferien i 2011 så det godt ud, og vi var overbevist om, at nu skulle vi i gang igen. Vi havde ekspanderet vores hardwareforretning kraftigt i årene forud, så vi fortsatte og sagde, at det nu skulle gå ud over Jylland. Men det gik ikke og så måtte vi tage de øretæver, der fulgte med. Det har da nok kostet et par millioner på bundlinien," fortæller Jan Misser.

Det seneste år har også budt på et offensivt skridt med opkøbet af det aarhusianske ERP-hus Attentive, som med nye kunder og 14 konsulenter på Microsofts Dynamics AX har gjort Datacon til landets fjerdestørste forhandler på det produktområde. Det har gjort ERP-løsninger til det største ben i Datacons forretning, og Jan Misser forudser kraftig ekspansion på det område over de næste par år. Opkøbet trækker dog også regnskabet nedad.

"Købsprisen skal afskrives, og så er der en række omkostninger og forpligtelser ved overtagelsen," siger Jan Misser.

"Vi har brugt 2011 og 2012 til at strømline vores forretning. Vi har købt en virksomhed med alt, hvad det indebærer og så har vi haft et falleret forsøg på at skabe en salgsafdeling i det jyske. Men vi har kræfterne og musklerne til det, og så har vi ikke en kapitalfond eller eksterne investorer, der sidder og skriger. Det gør os manøvredygtige. Vi kan sætte penge af, men vi kan også hurtigt komme ud af det," slutter Jan Misser.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.