Artikel top billede

Hver tiende er truet af internet-afhængighed

Mere end hver tiende af de helt unge risikerer at blive ramt af internet-afhængighed, konstaterer en ny EU-rapport.

En ny EU-betalt undersøgelse beskæftiger sig med det såkaldte Internet Addictive Behavior eller IAB, hvor den enkelte ikke længere er i stand til at styre sit brug af nettet og forsømmer sine sociale kontakter og andre aktiviteter for at isolere sig selv fuldstændig foran computeren. Forskere fra syv europæiske lande har deltaget i undersøgelsen, som beskæftiger sig med aldersgruppen fra 14 til 17 år.

I gennemsnit er det lidt mere end hver tiende af de unge, som er i risikogruppen for internet-afhængighed. Der er store forskelle mellem de enkelte lande. I Spanien er det mere end hver femte, der risikerer at blive ramt af internet-afhængighed, mens det kun er én ud af 15 i Island.

Der er en lidt højere sandsynlighed for internet-afhængighed hos de unge drenge end hos pigerne, og de 14-15-årige har også større risiko end dem, der er lidt ældre.

I de undersøgte lande er det 1,2 pct. af de unge, som allerede er afhængige af nettet. Det er især de brugere, der tilbringer mest tid på sociale netværk og online-spil.

Forskerne har også set nærmere på, hvordan adfærden ændrer sig. De pågældende klarer sig dårligt i skolen, og de har svært ved at relatere til andre mennesker.

Næsten halvdelen af de unge tilbringer mere end to timer på sociale netværk på en normal skoledag. Mange spiller om penge på nettet og det ser ud til, at grænsen til ludomani er rimelig flydende.

Forskerne har interviewet 124 unge, som falder i kategorien for internet-afhængighed. Nogle af dem tilbringer så meget tid online, at de reelt er "fanget" foran computeren, fordi de bliver mobbet i det virkelige verden eller synes at det er kedeligt. De har slet ikke lyst til at foretage sig andet end at sidde foran computeren.

Det kan være svært at komme ud af internet-afhængighed, men det er lettest for dem, der både er aktive online og offline, påpeger forskerne. Mange brugere opdager selv, at de er fanget i en online-fælde og ender med at trække stikket til sidst.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.