Artikel top billede

Google udvikler laser-tastatur

Google har søgt om patent på en laser, der projicerer et virtuelt tastatur på din underarm.

En af de store udfordringer i udviklingen af Googles meget omtalte databrille er, hvordan brugeren skal kommunikere med enheden. Google Glass brillen har en mikrofon og en knap til at tage billeder, men det er ikke nok, hvis man f.eks. vil skrive en lang besked. Den første prototype har derfor en trackpad, der spændes fast til underarmen. Men det kan gøres smartere. Google har nu søgt om patent på en lille laserprojektor, der indbygges direkte i brillen og projicerer et tastatur på underarmen.

Det skal så kombineres med et kamera i brillen, som registrerer, hvor man har trykket på det virtuelle tastatur og omdanner det til styresignaler. "Methods and Systems for a Virtual Input Device," lyder overskriften på patentansøgningen, der beskriver, hvordan brugerens egen krop skal fungere som en touch-skærm.

Google-medstifter Sergey Brin optrådte i "The Gabe Newsom Show" sidste sommer, og her viste han en prototype på Google Glass, hvor han stadig havde en trackpad spændt fast til sin arm og betjente den med sin anden hånd. Det er nok for besværligt i praksis.

Der er ingen meldinger om, hvornår Google vil indbygge laser-teknologien i sin brille, men konceptet med at projicere et tastatur er ikke nyt. Det er blot ikke set tidligere indbygget i en databrille.

Helt tilbage i 2002 kom Virtual Keyboard med et system, hvor tastaturet bliver projiceret på en glat overflade. Det skulle bruges sammen med mobiltelefoner, håndholdte computere og pc'er. Siemens viste en mobiltelefon med lasertastatur i 2004, og Samsung kom med et lignende system kaldet "Virtual Screen" i 2006. Men teknologien har aldrig slået igennem.

Google holder to store udvikler-konferencer i San Francisco og New York i de kommende uger, hvor eksterne programmører for første gang får mulighed for at udvikle software til den Android-baserede computerbrille. Den kommer sandsynligvis i handlen senere i år - med eller uden laser-tastatur.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?