Artikel top billede

Google udvikler laser-tastatur

Google har søgt om patent på en laser, der projicerer et virtuelt tastatur på din underarm.

En af de store udfordringer i udviklingen af Googles meget omtalte databrille er, hvordan brugeren skal kommunikere med enheden. Google Glass brillen har en mikrofon og en knap til at tage billeder, men det er ikke nok, hvis man f.eks. vil skrive en lang besked. Den første prototype har derfor en trackpad, der spændes fast til underarmen. Men det kan gøres smartere. Google har nu søgt om patent på en lille laserprojektor, der indbygges direkte i brillen og projicerer et tastatur på underarmen.

Det skal så kombineres med et kamera i brillen, som registrerer, hvor man har trykket på det virtuelle tastatur og omdanner det til styresignaler. "Methods and Systems for a Virtual Input Device," lyder overskriften på patentansøgningen, der beskriver, hvordan brugerens egen krop skal fungere som en touch-skærm.

Google-medstifter Sergey Brin optrådte i "The Gabe Newsom Show" sidste sommer, og her viste han en prototype på Google Glass, hvor han stadig havde en trackpad spændt fast til sin arm og betjente den med sin anden hånd. Det er nok for besværligt i praksis.

Der er ingen meldinger om, hvornår Google vil indbygge laser-teknologien i sin brille, men konceptet med at projicere et tastatur er ikke nyt. Det er blot ikke set tidligere indbygget i en databrille.

Helt tilbage i 2002 kom Virtual Keyboard med et system, hvor tastaturet bliver projiceret på en glat overflade. Det skulle bruges sammen med mobiltelefoner, håndholdte computere og pc'er. Siemens viste en mobiltelefon med lasertastatur i 2004, og Samsung kom med et lignende system kaldet "Virtual Screen" i 2006. Men teknologien har aldrig slået igennem.

Google holder to store udvikler-konferencer i San Francisco og New York i de kommende uger, hvor eksterne programmører for første gang får mulighed for at udvikle software til den Android-baserede computerbrille. Den kommer sandsynligvis i handlen senere i år - med eller uden laser-tastatur.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere






Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.